Deluju tako jednostavno, a nisu – keramičke pločice

Uređenje prostora nije lak i jednostavan posao, pa kada krenete u potragu za keramičkim pločicama, važno je precizirati nekoliko važnih stvari. Prva u nizu je namena pločica, a kasnije se biraju dezen i boja.

Dizajner enterijera Nevena Simić naglašava da je osnovno da znamo da li keramika ide na pod ili na zid, i da li se koristi unutra ili spolja. Keramika koja ide na zid, ne može da ide na pod, a obrnuto može, i to je najveća greška koja može da se desi nekome ko kupuje keramiku.

U salonu u kome se kupuje i bira keramika za prostor, neophodno je prodavcu naglasiti da li keramiku birate za postavljenje unutrašnjeg ili spoljašnjeg prostora.

„Postoji otpornost keramike na mraz i i to da li je keramika koja se kliže napolju. I ono što je važno za keramiku, gde god da je koristite, to je apsorpcija vlažnosti. To znači, ako se neka voda nađe u kupatilu ili bilo gde, da li će ta pločica da upije tu vodu i da tu ostane fleka“, objasnila je Nevena Simić.

Inače, stručnjaci ukazuju na činjenicu da se samo u Srbiji granitne pločice nazivaju tako. Reč je zapravo o porcelanskoj keramici.

Keramika svrstana po klasam, prvoj i drugoj, može da zbuni. Nevena kaže da ne treba da postoji ni jedan razlog koji bi nas odvratio od kupovine pločica druge klase.

„Prva klasa i druga klasa pločice, to je ista pločica koja ima apsolutno isti kvalitet. Zamislite fabriku u kojoj na traci ide jedna pločica i to je ta ista pločica, jer mašine očitavaju standard kvaliteta pločice. Ako postoji odstupanje od standarda, ta pločica se stavlja u drugu klasu“, kaže Nevena.

Kako bi pločice našle svoje pravo mesto u domu, potrebno je da odaberemo i pravu dimenziju pločica a pri izboru keramike, veoma je važno znati i zemlju porekla.

„Ja uvek volim da naglasim da su tu Italijani apsolutni trendseteri što se tiče keramike. Oni uspostavljaju i trendove i dezene i jednostavno, po kvalitetu su najbolji. Italijani, pa posle njih Španci, Španci ih jako dobro prate. Italijani imaju visoke cene, koje opravdavaju kvalitet“, zaključila je dizajner enterijera Nevena Simić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи