Najmanje i najslađe leptir-mašne

Pojavile su se pre dva veka i od tada su nezaobilazni modni detalj. Nose ih muškarci, ali i žene. Leptir-mašne. Baš one su poslužile kao inspiracija za pokretanje posla jednoj Beograđanki.

Leptir-mašne za male muzičare, navijače, vojnike... Samo su neki od desetina primeraka ovih modnih detalja koji su nastali u radionici Milice Milošević. A za novi posao „krivi“ su njeni blizanci.

„Jedan njihov rođendan je bio, mislim treći po redu da se slavi, i rekoh 'Hajde neki modni detalj da im stavimo da ne budu samo košuljica i pantalonice' i pala je odluka na leptir-mašne. Sve što sam nešto nalazila da kupim oni nešto sitni, mršavi, sve mi je nešto bilo veliko“, objašnjava Milica Milošević iz radnje "Twinsy Bowtie".

Mašinu za šivenje nije poznavala, sa iglom i koncem se retko družila. Ali uprkos tome odlučila je da pokuša i blizancima sašije prve leptir-mašne.

„Od nekog njihovog starog šortsa napravim za njihov rođendan i u stvari nije trebalo da bude posao, ali eto došlo je do toga, jedna preporuka, druga, treća i eto – tu smo posle dve godine“, priča Miloševićeva.

Milica je diplomirani turizmolog i zato kaže da je njeno novo radno mesto mnoge iznenadilo.

„Većina ljudi je reagovala 'Ko će to da kupuje?' Bili su i komentari: 'Leptir-mašne, ko to nosi i u tolikoj meri?' A velika većina je bila oduševljena jer smo svi mi u porodici kreativci i prosto im je to uz mene išlo“, navodi Milica.

Ubrzo su stigle prve porudžbine i tako demantovale one koji su sumnjali da njen zanat ima budućnost.

„Sestra moja je pokazala svojoj drugarici i 'Hajde da joj sašiješ', ja kažem da ne znam. Ona kaže: 'Pa platiće ti', ja kažem 'Šta da mi plati kad ne znam, ja to ne znam da sašijem'. Onda sam otišla kod suprugove tetke, ona mi je pozajmila mašinu i naučila me prvih par koraka koji su potrebni da bi se mašna sašila i da bude stabilna. Onda sam saznavala jedno po jedno, baš me zanimalo“, priča Milica.

Zadovoljna je kako se posao razvija. Ukoliko već imaju ideju, svim mladim ljudima preporučila bi da pokrenu sopstveni biznis.

„Ovo nije krenulo zbog zarade, ovo je sve samo to nije, već je najpre kreativnost i da te srce vodi i da radiš ono što voliš i mislim da onda dođe i ideja za razvojem posla. Trebalo bi da svako proba, jer je to samo jedan test, jer ako ne probaš i ne znaš da li možeš da uspeš“, poručuje ova preduzetnica.

A Milica u poslu uspeva i jer ima male i vredne pomoćnike. Osmeh šestogodišnjih blizanaca Petra i Pavla potvrda su joj da je leptir-mašna uspešno napravljena.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво