Zbog haljine egipatska glumica može da završi u zatvoru

Egipatska glumica i manekenka Ranija Jusef mora na sud zbog haljine koja je otkrivala previše, to jest „podsticanja razvrata“ na ceremoniji zatvaranja filmskog festivala u Kairu.

Ranija Jusef pojavila se na zatvaranju festivala u crnoj haljini sa providnim donjim delom koji je omogućavao da se njene noge vide, javlja Bi-Bi-Si.

Glumica je razbesnela sunarodnike koji na društvenim mrežama mahom negoduju, a tek mali broj njih je podržava uz komentar da bi trebalo da Ranija ima pravo da obuče šta god želi.

Dvojica advokata tražila su od državnog tužioca Egipta da reaguje zbog izgleda ove glumice u javnosti i protiv nje je podignuta optužnica za „podsticanje razvrata“ u javnosti.

„Želela bih da ponovo uputim izvinjenje. Nadam se da će svi shvatiti da nisam imala zle namere i da nisam htela da bilo koga razljutim“, navela je 44-godišnja umetnica na profilu na društvenoj mreži Tviter.

Takođe, Ranija je istakla da nije očekivala da će njena haljina izazvati toliko negodovanja.

Sudski proces protiv egipatske glumice i manekenke već je pokrenut i ukoliko bude proglašena krivom mogla bi da provede u zatvoru i do pet godina, navodi britanski javni servis.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара