Opančareva Kći spaja jelek, starke i farmerke

Njen stil je i tradicionalan i moderan. Marina Aleksić, poznatija kao Opančareva Kći, već godinama neguje porodičnu tradiciju. Glumu je zamenila dizajniranjem, a kostime izvela na ulicu.

Jelek, starke i farmerke – to je Marinina odevna kombinacija. Dve sestre četvrta su generacija koja se bavi proizvodnjom narodne nošnje i opanaka.

„Ja bih rekla da sam krenula od rođenja, zato što sam se rodila u radionici koja pravi nošnje i opanke tako da samim tim sam bila od početka uključena u sve isto kao i moja starija sestra“, priča Marina.

Svoj porodični talenat, sasvim slučajno, Opančareva Kći otkrila je fotografijom, koja je privukla dosta pažnje.

„Iznenadila sam se kakav je odziv bio. To sam plasirala putem društvenih mreža i pokazalo se kao nešto što je dobro. Mladi i stariji i ljudi koji žive u inostranstvu su među prvima reagovali“, objašnjava dizajnerka.

I tako je na ulice Beograda na neobičan način vratila tradiciju. Veruje da sve više mladih prepoznaje njen trud i rad najviše zbog toga što je reč o ručnom radu i prirodnim materijalima.

„To je nešto što svakom onako upada u oči i kada odvojimo neki deo nošnje i malo samo ga doteramo, da kažem, da uvedemo rukave ili džepove i tako malo modernizujemo i naravno da to može jer i te kako moderno danas“, naglašava Marina.

Dizajnerskoj sceni pridružila se pre nekoliko godina kada je sašila prvi kaput koji i danas čuva. Nije volela da govori da je dizajner, ali uz iskustvo koje je vremenom stekla, sada drugačije razmišlja.

„Bila sam dosta stidljiva u tom pogledu, ali sam vremenom naučila da treba da se borim za ono što volim i da nema potrebe da se stidim i da baš treba da kažem – Da ovo sam smislila i ovo nosim sa ponosom“, zaključuje Marina.

Iako je njena modna linija veoma raznovrsna, Marina uvek ima nove ideje. Kolekciju će upotpuniti torbama, koje, kako kaže, dok ne završi, čuva od kamere.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво