Beogradska nedelja mode podržava kampanju „Rak je izlečiv“

Ove sezone, Beogradska nedelja mode od 26. oktobra do 2. novembra ponovo nudi dinamičan raspored revija, ali i veoma bogat umetnički program. Modne i umetničke poruke koje se publici plasiraju na ovoj manifestaciji, uvek imaju i dublji smisao, a često su i vrlo društveno angažovane.

U kalendaru kulturnih dešavanja u prestonici, centralno mesto tokom jeseni već dugi niz godina pripada Beogradskoj nedelji mode.

Predstojeće, 44. izdanje ove modne manifestacije biće posvećeno i afirmaciji poruka Nacionalne kampanje za borbu protiv raka „Rak je izlečiv“, koju je pokrenula Radio-televizija Srbije, uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Uz vodeće zdravstvene institucije, renomirane farmaceutske kuće i udruženja pacijenata, timu, koji brojnim akcijama već deset meseci promoviše ciljeve nacionalne kampanje „Rak je izlečiv“, pridružila se i Beogradska nedelja mode.

Nenad Radujević, direktor Modnog studija „Klik“ i manifestacije Beogradska nedelja mode: „BFV kao dugogodišnji projekat ima vrlo izraženu svest o društvenoj odgovornosti. U kontekstu velikog publiciteta koji projekat sa sobom nosi, naše poruke stižu do vrlo široke populacije.

Kada je zdravlje u pitanju, smatram da je preventiva od ključnog značaja kao i način na koji se dele tako važne poruke i podiže svest ljudi. Verujem da ćemo u saradnji sa RTS-om i Ministarstvom zdravlja, koje podržava ovaj projekat, uspeti da dopremo do što većeg broja naših sugrađana i da ćemo na taj način uticati na poboljšanje kvaliteta zdravlja kod nas.

A zajedno sa inicijatorima ove kampanje, već na svečanom otvaranju, u petak, 26. oktobra uveče, u Belekspo centru, sa modne piste 44. Beogradske nedelje mode poslaćemo publici i javnosti veoma snažnu poruku 'Rak je izlečiv' – kako onima koji se upravo bore sa ovom bolešću, tako i svima drugima – da bismo ih podstakli na veću odgovornost prema svom zdravlju“.

Pregledi u Aberdarevoj do kraja novembra

Mobilni mamograf će ispred zgrade RTS-a u Aberdarevoj ulici biti na raspolaganju za besplatne, preventivne preglede sve do kraja novembra.

Više detalja o načinu zakazivanja, pročitajte ovde.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи