Federer posle 20 godina promenio sponzora odeće!

Nakon punih 20 godina u opremi američke firme „Najk“, švajcarski teniser Rodžer Federer se na startu turnira u Vimbldonu na centralnom terenu pojavio u majici i šorcu japanskog proizvođača odeće „Uniklo“, sa kojim je potpisao ugovor prema kojem će godišnje zarađivati oko 30 miliona dolara.

„Uniklo“ je zvanično objavio partnerstvo sa 36-godišnjim Federerom, kako kažu, „najvećim teniserom svih vremena i jednim od najuticajnijih i najpriznatiji ljudi sveta“.

Ovo partnerstvo znači da će Federer predstavljati „Uniklo“ na svim turnirima tokom godine, počevši od ovogodišnjeg Vimbldona, saopštila je japanska firma.

Finansijski detalji nisu saopšteni, ali mediji navode da je ovaj dogovor vredan oko 30 miliona dolara godišnje, u poređenju sa 10 miliona dolara koje je imao sa „Najkom“.

Rojters prenosi da se znalo da je švajcarskom teniseru ugovor sa „Najkom“ istekao u martu, ali se sve do danas nije naslućivalo u kojoj opremi će izaći na centralni teren Vimbldona.

Prvi nosilac turnira i dalje nosi patike „Najk“, jer „Uniklo“ ne proizvodi obuću.

„Nemam dogovor o patikama. Za sada ću i dalje nositi 'Najk'. Oni su pokazali interes da i dalje nosim njihove patike. Imam duboke korene sa 'Najkom'. Ali, sve je otvoreno“, objasnio je Federer.

Bilo je uočljivo da čuveni teniser na svojoj opremi nema prepoznatljivo dizajniranu oznaku RF.

„Logo RF je u ovom trenutku 'Najkov', ali će u jednom trenutku opet biti moj. Nadam se ranije, a ne kasnije, da će 'Najk' pomoći u tom procesu. To su moji inicijali i ne mogu zauvek biti njihovi. U kratkom vremenu, ponovo će biti moji“, tvrdi Federer.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 03. jul 2018, 10:41)
anonymous [neregistrovani]

Спонзори

Делује да је одлучио да се повуче из тениса па да сабере што више пара за пензију. Питање је колико је Најк учествовао у целој његовој причи.