Voz Helou Kiti!

U Japanu je napravljena kompozicija koja će raznežiti sve ljubitelje crtanog lika Helou Kiti, učiniti znatno lepšim i prijatnijim putovanje između Osake i Fukuoke, ali i doprineti razvoju lokalnog turizma.

Ovaj voz koji je izradilo japansko preduzeće "West Japan Railway", idućeg vikenda će ući u redovan saobraćaj između pomenutih gradova.

Ne samo što je kompozicija spolja ofarbana u prepoznatljivo roze-belo sa likom Helou Kiti, već je i kompletna unutrašnjost voza učinjena ultrazabavnom.

Turiste i lokalno stanovništvo će sigurno oduševiti i ljubičasta sedišta, roze itison, prozori i nasloni za glavu Helou Kiti, pa čak i toalet-papir koji je izrađen sa istim motivima.

Jedan vagon neće imati sedišta, već će putnici u njemu moći da kupuu razna japanska jela, predmete i suvenire.

Japanci očekuju veliki odziv ljubitelja lika i dela Helou Kiti na prvoj vožnji, a tom prilikom će putnike dočekati i velika lutka sa njenim likom u uniformi.

Lik Helou Kiti je u vlasništvu japanske kompanije „Sanrio“, a kreirao ga je 1974. godine Joko Šimizu.

Prema rečima tvorca, Kiti nije mačka, već jednostavno crtani lik. Za njen rođendan je proglašen 1. novembar.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво