Moda u pedesetim – važno je da žena shvati da godine nisu opterećenje

Koliko glamur i moda mogu biti važni ženama zrelog doba proveravala je ekipa RTS-a proteklog vikenda u slovenačkim termama Olimija, u magičnoj noći mode.

Ljubičaste čarape sa žutom haljinom, sandale i cipele vrtoglavih potpetica ili patike na kratku haljinu, sve su to modni stilovi koje volimo, u kojima se osećamo udobno i dobro. Da li su nam godine ograničenje i da li možemo da se u onome što nam se dopada osećamo glamurozno?

„Može, svakako da može. Važno je da žena shvati da godine nisu opterećenje i da proba da obuče bar jednom nešto drugačije, nešto drugo što i nije baš nešto u trendu, nego da proba nešto za svoju dušu“, smatra Sanja Veličković, modna kreatorka iz Slovenije.

„Ja mislim da možete biti glamurozni... Ako ste malo ekstravagantniji, ja volim inače ekstravagantnu garderobu, čak i ako je za plažu, za bilo šta. Uvek sam volela da se izdvojim iz gomile. Volim puno boja, volim se uređivati, nekad i previše. Mom dragom koji je sportski tip, ide na živce, pa kaže: 'Zar se ti ne možeš opustiti?'. A ja kažem: 'Pa, ja sam opuštena na taj način“, objašnjava pevačica Alka Vuica.

„Kako da ne! Kod nas su predrasude kao da novac sve kupuje, dakle svaka žena koja voli sebe, poštuje i ima svoj stav, koja se trudi da pre svega sebi napravi život što lepšim može apsulutno da se predstavi u tom glamuroznom stilu, pre svega da radi i na sebi na nekom duhovnom rastu, dakle sa vrlo malo para može se vrlo glamurozno izgledati. Potreban je pravi rad na sebi, a to se onda i vidi“, dodala je pevačica Bilja Krstić.

Nosi li svaka žena glamur u sebi? Kako prepoznati ono što nam najbolje stoji u garderobi koju volimo a da pri tom ostanemo svoji, budemo autentični?

„Glamurozna je žena koja je u haljini koja je dobro krojena, koja joj dobro stoji, da joj ta haljina koja joj daje samopouzdanje, da kad stane gde god, može da stoji bilo ko ispred nje, da ona stoji uverena da je najbolja, najlepša“, ističe Sanja Veličković.

„Nedavno sam videla u šetnji Zagrebom jednu bakicu imala je obrijanu glavu, sedu, irokezicu na glavi, neke lude naušnice i rekla sam: 'Tooo!'. Što sam starija želim izgledati što luđe!“, stav je Alke Vuice.

„Ja sam potpuno antimodni tip. Kod mene je na prvom mestu udobnost i ono što je primereno našim godinama. Ja nisam ni za kakve miniće, volim mnogo pantalone da nosim, volim široke pantalone, moderne, lepe neke košuljice, neke lepe obične sandale, i volim patike. Danas su moderne te patike, tako da glamurozno izgledamo šta god da obučemo samo da nam je udobno“, kaže Bilja Krstić.

Da li broj godina može da bude i ograničenje kada su u pitanju krojevi, ali i boje?

„One žene koje su ubeđene da imaju pola kila viška hvataju se za crnu boje. Crna boja je lepa i ja volim crnu boju, ali boje su te koje nam daju energiju. Svakako ne možete bez crvene, zelene i žute. Kažem, kada osetite da ste našli nešto za sebe i u boji, nema više godina nego samo uživanje“, objašnjava Sanja.

„Nisam tako oduševljena s pedesetim, Uvek me teši da dolazi samo još više godina. Evo ja danas imam rođendan i neću reći koliko punim godina (smeh), mislim da treba zadržati to dete u sebi, radovati se životu, ima to svojih lepota shvatiš da vreme prolazi i onda se više posvećuješ sebi, manje te nerviraju neke glupe sitnice, počinješ život na jedan drugačiji način. Tako da i godine imaju ne svoju lepotu pa i u zrelosti“, zaključila je Alka Vuica.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво