Na plaže su se vratile osamdesete

Stiglo je ono doba godine kada svi razmišljamo kako ćemo izgledati na plaži ili bazenu. Prvi problem je višak kilograma koji smo nakupili tokom zime. Drugi je kako odabrati kupaći kostim koji može da sakrije ono što bismo da sakrijemo i još da bude moderan. 

Osamdesete su se vratile u velikom stilu. Kostimi sa otvorenim bokovima, jednodelni „čuvari plaže“, pokrivaju nedostatke, a otkrivaju dovoljno, kažu pripadnice lepšeg pola.

„Vraćamo se retro stilu, međutim, on nije jasno definisan za određenu epohu jer se prosto krojevi prepliću iz jedne epohe u drugu epohu, da kažemo da je to neka restilizacija svega toga“, objašnjava Jelena Svetličić, autorka emisije „Lice i potpetice“.

Prvi kostim, koji je više ličio na odelo, obukla je francuska vojvotkinja još u IX veku. Godinama kasnije, dame su ponosno pokazivale svoju figuru u nešto smelijem kostimu – bikiniju. Predrasude da bikini odgovara samo mršavim ženama, stilisti se trude da sruše. Međutim, žene se pitaju – kako u moru kostima pronaći onaj pravi u kom će dobro plivati?

„Kombinovanje je uvek dobro, ne morate uvek nositi kupaći kostim na način na koji je iskombinovan u radnji ili na način na koji ste ga kupili. Imate, recimo, neki stari kupaći kostim i uvek možete da iskombinujete to staro sa tim novim“, dodaje Jelena Svetličić.

U trendu su žene koje se dobro osećaju u svojoj koži bez obzira na građu i godine, kaže Tamara Radić, prodavačica u „Lisci“, i dodaje da će kostim koji savršeno odgovara bilo kojoj građi i figuri samim tim doprineti da žena izgleda bolje u tome.

Šumski i geometrijski dezeni, spektar veličina od S do XXL pomažu pri odabiru.

„Gospođe sa većim grudima traže modele koji će da 'pokupe' grudi. Ima dosta gospođa koje imaju decu i nezgodno je da uzimaju modele kupaćih kostima koji su plitki i koji su ravno sečeni“, ističe Slađana Kovačević iz „Bonatija“.

Na reklamama se nalaze modeli kojima pristaje svaki kostim. Mnoge žene požele da izgledaju baš tako i odluče da kupe nešto što im baš i ne odgovara. Uprkos savetima prodavca.

„Ono što prvo pogledaju misle – jao, ne to, molim vas, ne mogu to da probam, pa kad uđu u kabinu, probaju nešto što su mislile da će im dobro stajati, mi predložimo onu prvu varijantu, ispadne da je ta prva varijanta bila najbolja“, dodaje Tamara Radić.

Slađana Kovačević ističe da nema diskriminacije kada su u pitanju kupaći kostimi: „Svakome možemo da ponudimo, od tinejdžerki, tu su starije gospođe, dame sa većim, manjim grudima...“

Crni bikini nikada ne izlazi iz mode. Jednodelni će sakriti sve što treba – većini se ovo mota po glavi pre kupovine. Savet prodavaca je da malo istražite ponudu. Dizajneri kažu da postoji kupaći kostim za svaku ženu, pod uslovom da ga više bira prema sebi nego prema modi.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво