Novi logo „Folksvagena“ za novu eru električnih automobila

Okrugli logo „Folksvagena“ jedan je od najprepoznatljivijih znakova, ne samo u automobilskoj industriji. Njegovo menjanje bilo bi nešto slično kao kada bi „Koka-Kola“ promenila svoj logo, ali nemački džin želi da prilagodi svoj amblem kako bi bio spreman za novu eru „električnih“ vozila.

Agencija Blumberg navodi da je glavni čovek marketinga „Folksvagena" Johen Sengpil rekao da će novi logo biti predstavljen sledeće godine.

Ideja iza ovoga je, prema njegovim rečima, da se stvori „raznobojnija“ slika „Folksvagena“, kako bi se dobila drugačija privlačnost, koju je nemačka marka izgubila pokušavajući da bude „previše nemačka“.

Osim toga, sadašnji logo se povezuje i sa skandalom oko lažiranja testova izduvnih gasova kod dizel-vozila, ali Senpil ističe da to nije jedini razlog iza želje za promenom.

Mnogi stručnjaci za dizajn objašnjavaju da je klasični logo „Folksvagena“ previše prepoznatljiv da bi bio drastično menjan, pa očekuju da će promene biti blaže prirode.

Saglasni su da će se to najverovatnije odraziti da logo poprimi malo „futurističkiji“ dizajn, sa mogućom blagom promenom fonta.

Primera radi, „Tojota“ i „Leksus“ izmenili su znakove na paletama električnih automobila, dajući plavičasti efekat logoima, pa bi to možda mogao da bude pravac kojim će i nemački gigant poći, navodi sajt Autoblog.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 20. maj 2018, 10:58)
anonymous [neregistrovani]

VW

ne vozim da mi ga poklone, iz principa, jer necu da budem deo prevare zbog koje deca sirom Sveta umiru od raka zbog VW izduvnih gasova, dok se oni paralelno sa tragedijama koje su uzrokovali svrckaju po hotelima sa 5 zvezdica i trose novac tako neposteno zaradjen, a u pitanju su milijarde i Milijarde evra ... toliko i Nemcima i njihovom "dojce kvalitetu".

(četvrtak, 03. maj 2018, 23:20)
anonymous [neregistrovani]

Kakvo trabunjanje

Logo se povezuje sa skandalima, ali direktori ne? A šta je sa nazivom firme? Daj da promene i to u nešto "sa više boja". kakvolupetanje. Pa ni sadašnji logo ne predstavlja proizvode kompanije, a još manje tipove automobila. Zašto bi onda imali novi logo za električne automobile? Trabunjanje.