Spektakl pod vedrim nebom za početak 10. Srpske nedelje mode

Deseti jubilarni „Serbija fešn vik“ otvoren je spektakularnom revijom pod vedrim nebom. Dunavski park je na sat vremena svoj mir pod mesečinom i tišinu zamenio glamurom, žamorom mnogobrojne publike i reflektorima. Modnu bajku su činili modeli 50 dizajnera, nesvakidašnji ambijent romantičnog parka i sjajna scenografija koji su bili upotpunjeni izvođenjem orkestra i solista opere Srpskog narodnog pozorišta.

Спектакл под ведрим небом за почетак 10. Српске недеље моде Спектакл под ведрим небом за почетак 10. Српске недеље моде

Grad Novi Sad predstavljen je kao nezaobilazni grad Evrope kada se govori o modi koji je Srpska nedelja mode postavila na svetsku mapu modnih dešavanja. Svetlana Horvat, predsednica Srpske nedelje mode, iskoristila je priliku da se zahvali domaćim novinarima na podršci tokom svih ovih godina, pozdravila je zvanice i poželela ugodno veče, a zatim je čarolija počela.

Publika je imala priliku da vidi više od pedeset modela iz trideset različitih zemalja, dok su se u pozadini čuli zvuci poznate melodije iz opere Karemen i čuvenog Pink Pantera u izvođenju orkestra Srpskog narodnog pozorišta.

Od elegantnih večernjih toaleta kakve su prikazali američki dizajneri, preko raznobojnih muških sakoa neobičnog kroja holandskih dizajnera, do komada rumunskih kreatora sa motivima iz istorije umetnosti, zajedno sa delima dizajnera iz Italije, Francuske, Švajcarske, Argentine, Kazahstana, Crne Gore, Makedonije, Poljske i drugih zemalja.

Modele su prikazali i brojni istaknuti dizajneri iz Srbije kao što su Zvonko Marković, Bata Spasojević, Boško Jakovljević, Vasilije Kovačev, Marija Šabić, Danijela Božić, Jovana Petković.

Stotine modnih enuzijasta okupilo se da pod zelenim krošnjama ukrašenim roze trakama kako bi proslavili ovu manifestaciju koja već pet godina zaredom, dva puta godišnje Srbiju stavlja u žižu modnog mnenja.

Šljokice, kožu, til i saten budnim okom su iz prvog reda pratili vrsni modni poznavaoci među kojima su bili i Zvonko Marković, Vasilije Kovačev, Boško Jakovljević i Srđan Šveljo, a jedan od počasnih gostiju bio je i Fran Perea, španski glumac domaćoj publici poznat iz TV serije Seranovi.

Do 29. aprila, Novi Sad će biti modna prestonica Evrope kada će posetioci uživati u raznim segmentima mode kao što su revije, edukativni seminari, izložbe, dodela nagrada.

Večeras u 20 časova alternativna moda biće prikazana u Kineskoj četvrti – u SKC Fabrici kada će konceptualni autor već čuvene revije muških modela, Heroes, Srđan Šveljo i ovog puta biti zadužen za predstavljanje brojnih mladih dizajnera iz Srbije i regiona u sklopu audio-vizuelnog šoua Grace&Heroes posvećenoj jednoj od najvećih pop/modnih ikona, Grejs Džons.

U 18 časova, sinergija mode i različitih umetnosti biće prikazana tokom specijalne izložbe Kulturno nasleđe u modi u Galeriji Matice srpske kada će biti izložene slike poznatih umetnika i kreacije modih dizajnera koji su inspirisani haljinama predstavljenim u delima naših poznatih slikara, reinterpretirali i modernizovali istorijsku kostimografiju kroz sopstvene modele, spajajući kulturu našeg naroda sa savremenim trendovima visoke mode.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво