Revijom u Novom Sadu Zvonko Marković slavi 20 godina karijere

Dve decenije uspešne karijere, proslavljeni srpski dizajner, Zvonko Marković, obeležiće specijalnom modnom revijom 28. aprila u Novom Sadu na jubilarnom 10. Serbija fešn viku.

Zahvaljujući ugovoru koji je Serbija fešn vik (Serbia Fashion Week) potpisao sa platformom Art Heart Fashion – USA, dizajneri srpske nedelje mode bili su prisutni tokom četiri izdanja na zvaničnom kalendaru Nedelje mode u Njujorku.

Kako se ugovor odnosi na najprestižnije Nedelje mode u Americi, u Njujorku, Los Anđelesu, Majamiju i Vašingtonu, neki od naših dizajnera već su postali poznati svetskoj modnoj eliti te su predstavili Srbiju u najlepšem svetlu.

Veliki uspeh u Americi postigao je upravo jedan od najistaknutijih srpskih dizajnera, Zvonko Marković. Njegov talenat prepoznat je i od strane najuticajnijih nedelja mode sveta, te je do sada, posredstvom Serbija fešn vika učestvovao na Nedelji visoke mode u Parizu, Nedelji mode u Njujorku i u Sankt Petersburgu, a po pozivu Alta Moda Roma, Zvonko će predstaviti svoju kolekciju i u Rimu.

Dva važna jubileja, deseto izdanje Srpske nedelje mode i dvadeset godina uspešne karijere Zvonka Markovića, razlozi su njegovog povratka iz Amerike u Srbiju.

„Sada već daleke 1998. godine imao sam prvu reviju pod javnim nebom Srbije. Drago mi je što jubilej slavim zajedno sa Serbija fešn vikom i to baš na ovoj Nedelji mode. Kolekcija koju ću premijerno predstaviti je bajka. Ona predstavlja ljubavnu priču vodenog ljiljana koji se zaljubio u odsjaj Meseca na vodi. Ovo je priča koja prenosi simboliku ljiljana u noći i igranja sa odsjajima vode na mesečini. Kolekcija sadrži dva bloka. Prvi je posvećen noći dok je drugi posvećen danu, te su i boje prilagođene tome. U čast jubileja mog rada, premijerno predstavljam kolekciju na Serbija fešn viku i nadam se da će biti prikazana širom sveta“, rekao je Marković.

Jubilarno, deseto izdanje Serbija fešn vika biće održano od 24. do 29. aprila. Tim srpske nedelje mode priprema velika iznenađenja povodom ovog jubileja, koje će biti održano na pet lokacija u Novom Sadu koje će modu predstaviti na nesvakidašnji način.

Spektakularno otvaranje biće održano u Dunavskom parku, alternativna moda biće prikazana u Kineskoj četvrti - SKC Fabrici, izložba u Galeriji Matice srpske, revijalni deo u Kongresnom centru Master Novosadskog sajma, dok će zatvaranje biti održano u Srpskom narodnom pozorištu.

Otvaranje će predstavljati pravu umetničku bajku. Uz učešće 150 manekena obučenih u modele dizajnera koji stižu iz 30 različitih zemalja sveta među kojima će biti najznačajniji svetski, regionalni i domaći modni kreatori, Serbija fešn vik će pokloniti Novosađanima i svim modnim sladokuscima iz regiona i Evrope veče za pamćenje.

Dunavski park koji će biti otvoren za sve posetioce biće pretvoren u jednu od najvećih modnih pista Evrope a specijalni efekti i scenografija, uz pratnju orkestra i solista opere Srpskog narodnog pozorišta učiniće ga čarobnim.

Sinergija mode i različitih umetnosti biće prikazana tokom nesvakidašnje izložbe u Galeriji Matice srpske, a zatvaranje nedelje mode biće održano u Srpskom narodnom pozorištu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи