„Majkl Kors“ i „Džimi Ču“ više neće koristiti krzno

Modni dizajner Majkl Kors odlučio je da proizvodi koji nose njegovo ime više neće biti pravljeni od krzna, a isto pravilo će se odnositi i na kompaniju „Cimi Ču“.

„Proterivanje“ krzna iz kompanije „Majkl Kors holdings“ usledilo je nekoliko meseci nakon što je „Guči“ najavio da će prestati da ga koristi, piše britanski onlajn list Indipendent.

Majkl Kors je doneo odluku nakon što se izvršni direktor njegove kompanije Džon Ajdol sastao sa Denom Matjuzom iz Pete.

Američki luksuzni brend objavio je da će svi proizvodi od krzna koji se trenutno proizvode biti ukinuti do decembra 2018. godine i da će kupcima biti ponuđene druge opcije.

„Ova odluka je novo poglavlje jer naša komapnija nastavlja da razvij upotrebu inovativnih materijala. Sada imamo mogućnost da pravimo luksuznu odeću bez upotrebe životinjskog krzna“, objasnio je Ajdol.

Kors je godinama bio meta aktivista za prava životinja. Grupa demonstranata u junu je prekinula njegov intervju u Njujorku uzvikujući: „Majkl Kors ima krv na rukama“.

Kada je reč o predstavljanju novih proizvoda bez krzna, to bi moglo da se desi već u februaru naredne godine, kada će na Nedelji mode u Njujorku biti prezentovana kolekcija jesen/zima 2018.

Sve to odnosi se i na kompaniju „Džimi Ču“ jer ju je „Majkl Kors holdings“ u julu preuzeo zahvaljujući sporazumu vrednom 1,35 milijardi dolara.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 18. dec 2017, 14:21)
Sofija [neregistrovani]

bravo

Za svaku pohvalu!Dosta sa ubijanjem životinja zbog krzna!