Bolna istina o uspešnoj dinastiji „Guči“

U Beogradu je gostovala Patricija Guči, ćerka Paola Gučija i praunuka Guča Gučija, osnivača modne marke koja je postala simbol italijanske kreativnosti širom sveta. Povod za susret s njom je njena autobiografska knjiga „Guči - istina o jednoj uspešnoj dinastiji“.

Patricija Guči govori o privatnom životu porodice Guči, istovremeno i o istoriji proizvoda koji su osvojili svet svojom neponovljivom kombinacijom raskoši i velikim zanatskim umećem. U knjizi su njena sećanja, neretko bolna zbog porodičnih nesuglasica.

Objašnjava zašto kompanija više ne pripada porodici. Njena lična priča je i odgovor na neistine iznošene o familiji Guči.

Da li svoj rukopis doživljava kao svojevrsno oslobođenje?

- Da. Može se tako reći, jer sam konačno, mislim, na pravi način iznela istinu o svojoj porodici. Takođe, posle odlaska iz porodične firme i smrti oca, osetila sam da mogu da živim na jednostavniji način. Počela sam da slikam. Napisala sam knjigu Mala škola jednostavnosti nazvala sam je tako simbolično, jer je to za mene zapravo označavalo početak nekog novog jednostavnijeg života.

Osećaj za lepo i eleganciju nasledila je od oca. Šta je za nju blagoslov od svega što joj je ostalo od porodice Guči?

- Upravo to što što sam ja zapravo svedok istorije jednog od najvažnijih brendova današnjice. To što sam samo deo te porodice, velika je čast.

Nije joj lako bilo da se dokaže među muškarcima u porodici, ipak Patricija Guči, pronašla je svoj put. Prezime koje nosi za nju je ponovo izvor ponosa, a ne samo teret.

Osim što slika, počela je da dizajnira jednostavne tašne. Stvorila je sopstvenu marku „Pati, Pati“. U njenom životu najvažnije su bile i ostale, lepota i vera u sebe.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи