Modni performans u kući kralja Petra Prvog u Beogradu

U kući kralja Petra Prvog u Beogradu večeras je održan modni performans u okviru koga su prikazani modeli naše poznate kreatorke Suzane Perić inspirisani srpskim kneginjama, a događaju je prisustvovala i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović.

Istakavši da je kuća kralja Petra Prvog ove jeseni rekonstruisana, ona je izrazila zadovoljstvo što je Suzana Perić odabrala to mesto za promociju svojih modela.

„Kao predsednica opštine i kao predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Beograda uvek podržavam žene, naročito uspešne žene koje su svojim radom pronašle svoje mesto i čiji je rad veoma cenjen, a s obzirom na broj ljudi koji je došao na ovaj događaj vidimo da je rad gospođe Perić veoma cenjen“, rekla je Vujović.

Perić je rekla da je, stvarajući novu kolekciju, bila inspirisana vremenom naših kneginja.

Ona je navela da je velika čast biti u renoviranoj kući Kralja Petra i posebnu zahvalnost iskazala Opštini Savski Venac i Ireni Vujović.

„Ovom modnom prezentacijom želim da prenesem da su žene danas, kao i kneginje u svoje vreme, iste samostalne žene koje su svoju viziju umele da realizuju. One su za mene bile velika inspiracija i upravo ovom kolekcijom želim da poruccim svim ženama da budu dostojne, vredne, da cene sebe, ali i da imaju partnera koji može da prati njihov senzibilitet i energiju“, rekla je Perić.

Prisutni su imali priliku da vide deo monodrame Na kafi kod knjeginje Ljubice koju je izvela viši kustos Muzeja grada Nataša Popovska.

U muzičkom delu programa nastupio je etno sastav „Sestre Gobović“, a zapažen nastup imala je i primabalerina Narodnog pozorišta Milica Jević.

Kuća kralja Petra Prvog ove jeseni osvanula je u novom ruhu zahvaljujući opštini Savski venac koja je uložila sredstva u njenu obnovu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи