Neverovatne nevidljive kuće!

Nisu svi vlasnici zainteresovani da im se kuća ili poslovni objekat vidi „iz aviona“. Arhitekte takve želje ispunjavaju i ponekad odu čak i korak, pa i dva dalje...

Bračni par koji je samo želeo mir i tišinu došao je na ideju da se skući daleko od gradske vreve. Tako je 1986. godine nastala vila u Juti koja se ugnezdila u kanjonu. 

Spoljni delovi zidova hotela u Laponiji prekriveni su staklom koje je zaštićeno tankim infracrvenim slojem. Na taj način ptice mogu da prepoznaju da je pred njima prepreka. Međutim, čovek jedva uz veliki trud uspe da spazi ovu građevinu.

Cilj projekta tokom kojeg je nastala kuća na obali jezera u Norveškoj bilo je savršeno uklapanje u pejzaž. Arhitekte su dale sve od sebe da bi to dostigli.  

Kuća u Švajcarskoj koja podseća na satelitsku antenu rezultat je zabrane remećenja izgleda krajolika. Zabrana se odnosi na podizanje visokih građevina, što je navelo arhitekte na ideju da u pećini naprave vilu koja je gotovo nevidljiva, a i krije se iza kućice od drveta i kamena.  

U liticu u Čileu ušuškana je kuća na dva nivoa od kojih je jedan ukopan, a drugi se jedva nazire. 

Hrpa lišća ili komadića kore drveta? Ne, to je ipak oaza usred pustinje u Kaliforniji.

U Libanu su došli na ideju da u vrh ogromne stene „ubace“ luksuzni penthaus. Na početku niko nije verovao da je moguće napraviti išta slično, međutim, čim je fotografija stigla do interneta investitori su počeli da se javljaju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи