Žene sa sela ukrasile salon vlade

Potpredsednica vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović uredila je jedan od svečanih salona u Vladi Srbije tradicionalnim srpskim motivima koje su izradile žene sa sela u okviru inicijative „Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima“.

„Ovo je salon u kom se najčešće sastajem sa zvaničnicima i poslovnim partnerima. Na ovaj način ne samo da promovišemo i čuvamo srpsko nasleđe, već podstičemo zapošljavanje žena na selu“, izjavila je Mihajlovićeva.

Potpredsednica je podsetila da je Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost u saradnji sa Etno-mrežom i NALED-om pokrenulo inicijativu „Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima“, sa ciljem da se žene na selu uposle i da se doprinese smanjenju siromaštva, ekonomskom osnaživanju i afirmaciji uloge žena u lokalnoj zajednici i ruralnoj ekonomiji.

„Obaveza i odgovornost svih nas je da stvorimo uslove da žene na selu rade i da taj rad bude vrednovan. Žene na selu ne traže milostinju, one su vredne, žele da rade i zarade. Na ovaj način one ne samo da čuvaju srpsku tradiciju, već mogu da pospeše privredni rast zemlje“, zaključila je Mihajlovićeva.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво