Žene sa sela ukrasile salon vlade

Potpredsednica vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović uredila je jedan od svečanih salona u Vladi Srbije tradicionalnim srpskim motivima koje su izradile žene sa sela u okviru inicijative „Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima“.

„Ovo je salon u kom se najčešće sastajem sa zvaničnicima i poslovnim partnerima. Na ovaj način ne samo da promovišemo i čuvamo srpsko nasleđe, već podstičemo zapošljavanje žena na selu“, izjavila je Mihajlovićeva.

Potpredsednica je podsetila da je Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost u saradnji sa Etno-mrežom i NALED-om pokrenulo inicijativu „Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima“, sa ciljem da se žene na selu uposle i da se doprinese smanjenju siromaštva, ekonomskom osnaživanju i afirmaciji uloge žena u lokalnoj zajednici i ruralnoj ekonomiji.

„Obaveza i odgovornost svih nas je da stvorimo uslove da žene na selu rade i da taj rad bude vrednovan. Žene na selu ne traže milostinju, one su vredne, žele da rade i zarade. Na ovaj način one ne samo da čuvaju srpsku tradiciju, već mogu da pospeše privredni rast zemlje“, zaključila je Mihajlovićeva.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 15. sep 2017, 08:40)
Deki [neregistrovani]

Svaka Cast

Nisam pobornik ove vlade, ali mi se jako svidja ideja i kamo srece da vise negujemo tradicuju i kulturu nasih predaka, jer po tome se prepoznaje jedan narod.