Nova hamburška opera se može opisati jedino kao veličanstvena!

U Hamburgu je konačno, nakon mnogo odlaganja, otvorena nova zgrada filharmonije. Zvanično nazvana Filharmonija na Elbi, građevina je jedinstveno arhitektonsko dostignuće, koje ostavlja bez daha.

Нова хамбуршка опера се може описати једино као величанствена! Нова хамбуршка опера се може описати једино као величанствена!

Na svečanom koncertu povodom otvaranja nove opere, izvedena su dela Betovena, Vagnera, Kavalijerija. Koncertna dvorana sa 2.100 mesta izgleda veličanstveno i osmišljena je tako da niko u publici nije udaljen od dirigenta više od 30 metara.

Verovatno je izlišno reći da dvorana poseduje savršenu akustiku.

Uprkos tome što je novo, zdanje odiše diskretnom otmenošću i elegancijom, a smešteno je tik uz Elbu, na mestu starog magacina.

Završetak radova je bio planiran za 2010. godinu, ali je usledio čitav niz odlaganja, pa je tek sada otvorena.

Prema prvobitnim planovima švajcarske arhitektonske firme "Herzog & De Meuron", trebalo je da zgrada košta 186 miliona evra, ali je zbog odlaganja, usled revizija radova i zakonskih problema, konačni račun ispao mnogo veći – 798 miliona evra!

O tome koliko su željno stanovnici lučkog nemačkog grada iščekivali otvaranje nove opere, najbolje svedoči činjenica da su svi koncerti u ovoj sezoni rasprodati.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се