Ovacije za srpske kreatore na njujorškoj Nedelji mode

Na jednoj od najtraženijih modnih pista na svetu – na njujorškoj Nedelji mode – srpski dizajneri su ispraćeni ovacijama publike, a za njihove revije vladalo je i veliko interesovanje tamošnjih medija.

Овације за српске креаторе на њујоршкој Недељи моде Овације за српске креаторе на њујоршкој Недељи моде

U okviru glavnog programa njujorške Nedelje mode, 12. septembra svoje kolekcije prikazali su Sanja Bobar i Ibrahim Vukelj, a čast da zatvore manifestaciju 14. septembra imali su Vesna Milošević i Vasilije Kovačev.

Srpski dizajneri i predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i osnivač „Srpske nedelje mode“ (Serbia Fashion Week) Svetlana Horvat imali su 13. septembra prijem u Konzulatu Republike Srbije u Njujorku, gde je domaćin bila konzulka Mirjana Živković.

Sve je počelo performansom Bate Spasojevića, a zvuci pesme Evo banke, cigane moj orila se pistom njujorške Nedelje mode, nakon čega je veče nastavljeno revijom Vesne Milošević, dok je učešće „Srpske nedelje mode“ u Njujorku zatvorila revija Vasilija Kovačeva.

Horvatova je izjavila da je predstavljanje čak četiri dizajnera pod platformom „Srpska nedelja mode“ na njujorškoj Nedelji mode „sjajan uspeh za našu modu, ali i velika promocija naše zemlje“.

„Ovo je siguran način da korak po korak zakoračimo na američko tržište sa proizvodima naših dizajnera. Pažljivom strategijom i kontinuitetom u učestvovanju na njujorškoj Nedelji mode, sigurno ćemo taj cilj postići i biti korak bliže revitalizaciji naše tekstilne industrije“, istakla je Horvatova, ukazavši na snagu promocije na njujorškoj Nedelji mode koji prati više od milion i po objava u medijima.

Sanja Bobar već ima veliku porudžbinu iz Teksasa, kao i za promociju u Los Anđelesu, a zahvaljujući ugovoru koji je potpisala Nacionalna komora za modu Srbije sa platformom "Art Hear Fashion-USA" od ove godine dizajneri „Srpske nedelje mode“ imaće priliku da predstave svoje kolekcije na nedeljama mode u Njujorku, Los Anđelesu, Majamiju i Vašingtonu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво