Trend Duška Dugouška

Trake za kosu sa raskošnim krajevima, koji neodoljivo podsećaju na zečje uši, ali i drugih životinja, poput mačaka ili najpoznatijeg miša Mikija Mausa, uveliko greju uši i ukrašavaju uvojke devojaka.

Većina mladih devojaka razneži se na sam pomen krznenih odevnih predmeta koji tokom hladnih jesenjih i zimskih dana mogu da zagreju promrzle prste i uši.

Kada je Mark Džejkobs predstavio kolekciju za jesen/zimu 2009/2010. godine, prva asocijacija gledalaca bio je lik iz crtanog filma Duško Dugouško.

Očigledno inspirisan nekim zečićem, Džejkobs je u liniju dizajniranu za modnu kuću „Luj Viton", uvrstio trake za kosu sa velikim krajevima koji neodoljivo podsećaju na zečje uši.

Sa prvim hladnim jesenjim danima sve je više pripadnica lepšeg pola koje  oko glave i preko ušiju vezuju šarmantne trake za kosu.

Neka vrsta omaža Plejbojevim vintidž zečicama, kako je to Džejkobs objasnio, nosi umerenu dozu seksepila, ali i eleganciju visoke mode.

Trake za kosu i rajfovi sa mačjim ili ušima najslavnijeg miša na planeti Mikija Mausa mogu biti blago ekstravagantni, ali mirnije verzije poput nekoliko ptičjih pera ili mašne, modni stručnjaci ocenjuju kao svakodnevni lični pečat i odraz samouverenosti.

Kako bi utisak bio potpun, kosa bi trebalo da bude razbarušena ili uvijena u raskošne lokne kakve su nošene šezdesetih godina prošlog veka.

Trake za kosu sa dodacima koji deluju kao uši Duška Dugouška moraju biti upotpunjene smelim frizurama koje poručiju da su u pitanju smele osobe.

Stilisti takve ukrase za glavu preporučuju i za dnevne i za večernje neformalne prilike, dok za poslovno okruženje savetuju smernu varijantu ili potpuno suzdržavanje od tog vida izražavanja jedinstvenosti.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи