Prečica do dugih noktiju

Listanje, pucanje i lomljenje noktiju može devojke dovesti do ivice „nervnog sloma“. Strah od gubitka lepih i dugih noktiju rešava se stavljanjem veštačkih. Kao i u drugim aspektima ulepšavanja, preterivanje nije dobrodošlo.

Veštački nokti su dobra opcija za one koji grickaju nokte ili imaju problema sa njihovim rastom.

Neke dame opredele se za veštačke nokte kako bi se otresle loše navike grickanja, dok druge žele brzo lepe, duge nokte koji ne zahtevaju mnogo truda.

Prednost veštačkih noktiju ogleda se najviše u tome što izdržavaju razne izazove kućnih poslova, a ukoliko i „pokleknu" pod pritiskom lako ih je zameniti.

Ukoliko se pravilno nanose i skidaju, veštački nokti neće oštetiti prirodne nokte, ali ih neće učiniti ni zdravijim, tvrde stručnjaci.

„Nošenje veštačkih noktiju je kao farbanje kose - jednom kada počnete da ih nosite, to se može pretvoriti u doživotnu aktivnost", objasnila je Debora Lipman ekspert za uređivanje noktiju istakavši da onog momenta kada devojke žele da imaju prirodne nokte, ne postoji nikakva prepreka za to i oni će izgledati isto kao i pre, kao što i kosa izraste posle farbanja.

Veštački nokti nisu isto što i povremeni manikir. Kako Lipmanova navodi, izliveni nokti moraju se obnavljati posle nekoliko nedelja jer postoji opasnost da otpadnu.

Odvajanje izlivenog nokta dešava se kada lepak oslabi i ne može više da izdrži pritisak svakodnevne upotrebe.

Postoji više razloga za redovan odlazak na tretman manikira. Ukoliko se voda nađe „zarobljena" između nokatne ploče i veštačkog nokta, postoji opasnost od gljivične infekcije, što može dovesti do toga da nokti postanu zelenkasti.

Prirodni nokti rastu gotovo istom brzinom ispod veštačkih i to je takođe razlog za odlazak u salon. Nije lepo dopustiti da se veštački nokti „udalje" od zanoktica više od nekoliko milimetara, a u toj situaciji nokat se lakše odlepljuje, ali i lomi. 

Najbezbednije i najlakše uklanjanje veštačkih noktiju je u kozmetičkim salonima gde će stručna osoba primeniti pravilan postupak za nežno, neagresivno odvajanje od prirodnog nokta.

Iako kvalitet veštačkih noktiju varira, ne postoje najbolji. Posle razgovora sa stručnim licem u salonu treba izabrati željenu vrstu.

Akril, gel ili fajberglas stavljaju se preko nokatne ploče, a zatim se materijal oblikuje po želji. Takođe, moguće je lepkom pričvrstiti plastičan nokat preko prirodnog, a zatim naneti sloj gela, fajberglasa ili akrila.  

Kako nokti rastu odgovarajućim materijalom popunjava se prazan prostor u korenu nokta, obnavljaju oštećeni delovi, skraćuju veštački vrhovi i nakon nekoliko nedelja prirodni nokti dostižu zadovoljavajuću dužinu. Tada se veštački nokti mogu skinuti, ali i ne moraju.

Kada je ukrašavanje u pitanju, granica gotovo da nema. Međutim, stilisti upozoravaju da  suviše upadljivi nokti nisu poželjni.

Svako preterivanje u vidu jarkih nijansi, šara ili dužine, kako kažu, postaje kontraproduktivno i iz lepog, urednog, ženstvenog i zanimljivog prerasta u kič, čudno i zastrašujuće.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво