Savršeno odelo

Kako bi uvek bili skladno obučeni, stilisti pripadnicima jačeg pola savetuju da pri izboru odela prate modne trendove, ali i da misle na svoju visinu, građu i lične afinitete.

Krojevi muških odela i u narednoj godini, tvrde modni stručnjaci, i dalje obiluju klasičnim elemenatima, ali treba voditi računa i o brojnim modernim detaljima.

Pre ulaganja u kvalitetno odelo, korisno je znati o čemu treba voditi računa kako bi novac bio dobro iskorišćen, a izgled besprekoran tokom dužeg perioda.

Broj dugmića na sakou govori mnogo više nego što se to u prvi mah čini.

Sako sa samo jednim dugmetom pripada „svetu" modernih odela. I ranije je bio u trendu, a sigurno je da će se vratiti posle izvesnog perioda.

I to ne bez razloga - što je više dugmadi na sakou, to osoba izgleda viša. U skladu sa tim, jedno dugme na sakou moralo bi da bude signal za sve koji nisu u košarkaškom timu ili su te visine, da to nije odgovarajuće odelo.

Dva dugmeta na sakou su, prema sudu velikog broja stilista, pravi izbor. Takvo odelo vizuelno sužava struk, ističe visinu, a istovremeno se uklapa u koncept i modernog i klasičnog muškog odevanja.

Duh devedesetih godina prošlog veka, bar kada je u pitanju muško odelo, najviše se vidi u sakou sa tri dugmeta.

Neki kreatori, poput Toma Forda i Ralfa Lorena, već su najavili povratak takvih modela.

Sako sa tri dugmeta čini da muškarac izgleda viši, ali se već primećuje da je potrebno više vremena za otkopčavanje i zakopčavanje.

Iako se u radnjama mogu naći odela sa četiri i više dugmića na sakou, najpametnije bi bilo izbeći ih u širokom luku.

Nisu uvek u modi, a komplikovano kopčanje povećava rizik od greške i potencijalne neurednosti, te se na tu kupovinu gleda kao na promašenu investiciju.

Glatki reveri nisu mogli često da se vide još od sredine 20. veka, ali kako se klasični trendovi vraćaju, ali i zahvaljujući „efektu oštrijeg ve izreza" sečeni reveri polako dobijaju ozbiljnu konkurenciju.

Mnogi kreatori u Italiji i SAD vole da se šav na ramenu precizno završava gde i kost, dok se njihove britanske kolege pre odlučuju za opciju gde šav blago prelazi ivicu ramena i kao da čini deo rukava.

Britanska opcija ide na ruku pripadnicima jačeg pola koji se baš ne mogu pohvaliti širokim ramenima i izvajanim mišicama.

Ukoliko nije u pitanju večernje odelo kada se pravilo može prekršiti, dva proreza na sakou su bolje rešenje nego jedan jer čine siluetu lepšom.

Izbor pantalona ne predstavlja veliki problem jer su pokrivene gornjim delom, ali moraju biti odgovarajuće dužine i ne smeju „odskakati" od celokupnog utiska. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи