Kreacije Roksande Ilinčić večeras u Belom dvoru

U okviru 25. Belefa i proslavljanja 25 godina modnog studija „Klik“, večeras u Belom dvoru biće priređena humanitarna revija poznate dizajnerke Roksande Ilinčić.

Modni događaj humanitarnog karaktera biće organizovan uz podršku Skupštine grada Beograda, a celokupan prihod sa ovog događaja namenjen je odeljenju palijativne nege za decu obolelu od raka.

Roksanda Ilinčić, koja živi u Londonu, poslednji put je reviju imala u Beogradu 2003. godine na 14. Beogradskoj nedelji mode.

Kuriozitet je što će beogradska publika u petak videti kolekciju za jesen/zimu 2017. godine, prikazanu na poslednjoj Nedelji mode u Londonu.

„Svake godine postaje sve teže da nastavite da budete originalni i drugačiji, jer toliko je toga na tržištu, toliko je kreatora, toliko je fantastičnih kreatora. Eksperimentisanje sa materijalima, formom, sa bojama... Svi načini koji nam otkrivaju nešto drugo su vrlo važni i oni su, zapravo, uzrok, mog uspeha i toga što ljudi i dalje misle da uvek sa svakom kolekcijom otkrivaju nešto drugo u mojim modelima“, kaže čuvena kreatorka uoči beogradske revije.  

Inspirisana kultnim filmskim klasikom Noćni portir, kao i radom legendarne fotografkinje Debore Lu Turbevil, koja je svojevremeno stereotipna modna snimanja pretvorila u avangardnu umetnost, dizajnerka je kreirala sofisticirane, pomalo „darkersko romantične“ siluete u boji burgundijskog vina, šljive, tirkiz, karamele.…

Svila, krzno i bogata antilop koža, transponovane su u raskošne toalete koje nas vraćaju u četrdesete i pedesete godine prošlog veka.

Haljine definitivno nose pečat Roksande Ilinčić i ona u eri kada je ženstvenost dobila potpuno pogrešnu formu, a estetika haljine jednu sasvim drugačiju dimenziju, hrabro kreira sofisticirani i nepretenciozni glamur braneći pravo na autentičnost za koju modni kritičari kažu da je osvežavajuća i neprolazna.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи