Tenis osvojio i Gotjea

Udruženim snagama modna kuća "Ermes" i kreator Žan Pol Gotje učinili su da se posetioci Nedelje mode u Parizu zapitaju da slučajno nisu zalutali na neki teniski teren.

Organizatori i umetnički tim koji stoji iza kolekcije za proleće/leto 2010. godine modne kuće „Ermes" koja je predstavljena na pariskoj Nedelji mode prilično su zbunili posetioce.

Modni poklonici koji su prisustvovali reviji modela, koje je za tu marku dizajnirao kontroverzni kreator Žan Pol Gotje, bili su u dilemi da li da posmatraju teniski meč koji se odvijao u prostoriji ili da pogledom prate manekenke koje su se brzo prolazile travom ukrašenom pistom.

Kolekcija obiluje, prema mišljenju nekih modnih stručnjaka, nespojivim kombinacijama poput traka za kosu i vrtoglavo visokih potpetica, inače potpuno neprimerenih sportskom stilu. U velikim torbama nazirale su se teniske loptice, dok su starinski drveni reketi za tenis bili obavezan „detalj".

Nakon što su prošetale pistom, dve manekenke su, umesto da se vrate istim putem, ostale na bini i „odigrale" nekoliko gemova.

Veći deo sale u kojoj je revija održana bio je prekriven pravom travom, a modni novinari, stilisti i kupci sedeli su na malim improvizovanim jastučićima.

Jedna zalutala lopta proletela je visoko iznad glava posetilaca, i taman kada je izgledalo da neće biti „žrtava", udarila jednu ženu u glavu. 

Na pisti su se neometano smenjivali dugački modeli bele, mornarsko plave i starinsko crvene boje inspirisani ogrtačima koje teniseri koriste u pauzama tokom mečeva.

Modna kuća „Ermes" za tople dane 2010. godine preporučuje varijaciju polo majce uklopljenu sa kratkom plisiranom suknjom.

Dame koje se narednog proleća odluče za dugačku teget haljinu preko trikoa ili kratku suknju od veoma tanke kože, zaštitnog znaka ove firme, biće savršeno odevene bar što se Gotjea i njegovih saradnika tiče.

Francuski kreator visoke mode Žan Pol Gotje predstavio je prošlog vikenda i svoju kolekciju inspirisanu hip-hop kulturom.

O kolekciji koju je osmislio za modnu marku „Ermes" autor kaže da je inspirisana francuskom teniserkom za čiji izgled se brinula ta modna kuća tridesetih godina prošlog veka.   

Posle revije Gotje je novinarima rekao da se ne seća njenog imena, jer ne zna ništa o tenisu.

„Video sam njenu fotografiju iz 20-tih ili 30-tih godina. Dopala mi se njena figura i rekoh 'Hajde da igramo tenis!'", objasnio je Gotje ne navodeći detalje.   

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи