Letnji šik i šljokice

Sledeće godine neće biti teško izgledati dobro. Dovoljna je haljina veselog dezena koja ne skriva ramena, smatra kreatorka Stela Makartni. Sa Nedelje mode u Parizu Sonja Rikijel poručuje da je vreme za dobru zabavu.

Britanska modna dizajnerka Stela Makartni još jednom je pokazala da je autor za kojeg se sa sigurnošću može reći da pravi garderobu u kojoj se čovek dobro oseća.

Kolekcijom koju je Makartnijeva osmislila za leto 2010. godine dizajnerka kao da poručuje da nije specijalno teško izgledati dobro.

Modeli koji su se smenjivali na pisti prosto su zračili - odela od grube svile, kratke teksas suknje A kroja i haljine koje otkrivaju ramena.

Dizajnerka za letnje vreme sledeće godine savetuje jednobojne modele veselih boja ili jednostavnije vedre dezene.

„Tokom leta nije najvažnije isticati moć i agresivnost, već biti pozitivan i osećati se kao prava žena", rekla je Stela Makartni predstavljajući kolekciju na Nedelji mode u Parizu.

Prave žene koje su bile u publici te večeri izgleda da su se složile sa dizajnerkom, bar sudeći na osnovu aplauza kojim su je nagradile kada se poklonila na kraju revije.

Njen otac, bivši član Bitlsa Pol Makartni, koji je bio u publici, naravno u prvom redu, i njegovo društvo partnerka Nensi Ševel i glumica Gvinet Paltrou, ocenili su šou kao perfektan.

„Uvek mi se dopadalo sve što radi. Ona je moja bebica", rekao je Makartni.

Francuska kreatorka Sonja Rikijel na domaćem terenu se odlučila za opuštenu, gotovo atmosferu diskoteke.

Obučene u svetlucajuće džempere ili lagane, končane haljine manekenke su pratile ritam disko muzike.

U osamdesetoj godini života, ova kreatorka i dalje nadgleda izradu kolekcija koje se plasiraju na tržište pod njenim imenom.

Za sledeću godinu Rikijelova predlaže pletene komplete i veoma široke džempere uklopljene sa kratkim bermudama.

Beretkice sa štrasom, zaštitni znak Sonje Rikijel, ovog puta bile su zamenjene šeširićima u obliku diska od veštačkih materijala.

„Volim što se manekenke zabavljaju. Sviđa mi se i što kreatorka nije pretenciozna", rekla je pevačica Keti Peri otresajući šljokice sa garderobe koje su tokom revije padale i na publiku i na manekenke koje su nakon šetnje po pisti silazile u deo predviđen za gledaoce i prolazile između njih.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи