Iznenađenja na pariskim pistama

Providni korseti, „izbušene" balske haljine, viktorijanski motivi, kavezi za ptice, lišće i asimetrija - samo su neka od iznenađenja koja su priredili dizajneri i organizatori Nedelje mode u Parizu.

Holandski dizajneri Viktor Horsting i Rolf Snoeren koji zajedno rade na kolekcijama marke „Viktor i Rolf" prevazišli su sopstvene granice mašte u liniji za leto 2010. godine.

Publici na pariskoj Nedelji mode Viktor i Rolf predstavili su još jednu nestvarnu kolekciju sa mnoštvom slojeva tkanine koja je sabijena veoma čvrsto, čineći gotovo skulpturu oko tela.

Balske haljine jarkih boja, poput žute i nijansi ciklame, sa slapovima materijala koji su padali od struka ka podu bile su „izbušene" nekad simetrično, a nekad u skladu sa rasporedim šupljina u švajcarskom siru.

Amsterdamski duo poslužio se tehničkim cakama kako bi ostvario svoje zamisli. Haljina koja u gornjem delu podseća na kostim balerine misteriozno se nastavlja nakon petnaestak santimetara praznine.

Bezbrojni slojevi „tršavo" raspoređenog materijala nekada su bili smešteni sa strane što je stvaralo utisak kao da je junak crtanog filma „Sunđer Bob" na trenutak svratio do francuske prestonice.

Ni izuzetno uske haljine sa naborima nisu mogle da prođu bez lepezastih dodataka poput frizura karakterističnih za neka indijanska plemena pre vek ili dva. Prosto su „iskakali" sa svih strana - iz dekoltea, na bokovima ili po rukavima.

Modeli možda nisu baš za svaki dan, ali su svakako mala umetnička dela.

Nedelja mode u Parizu nije oskudevala iznenađenjima.

Penzionisani supermodel Naomi Kembel bila je gost na reviji ruskog dizajnera Igora Šapurina.

Tridesetdevetogodišnja manekenka najpre se na pisti pojavila u prozirnom crnom korsetu upotpunjenim bež materijalom ležerno obmotanim oko struka.

Pred finalni izlazak crna gazela se vratila u lepršavom čokoladnom ansamblu.

Šapurin za tople dane sledeće godine savetuje obavezne ešarpe od šifona, korsete i asimetrične haljine od materijala koji „bogato padaju".

Kavez za ptice i „kiša" od lišća dočarali su nežnu, optimističnu atmosferu „povratka u prirodu" dizajnerke Cumori Čisato.

Pistom su se smenjivali šareni dezeni umešani sa viktorijanskim prizvukom nabranih i visokih kragni, neizbežnih nijansi slonovače i čipke u boji starog zlata.

Inspirisana odećom japanskih ratnika, dizajnerka je duboke preklope transformisala ponegde u korisne džepove na kukovima.

Fina vuna, nabori na suknjama, trenerke, pantalone stisnute u zglobovima koje odišu istočnjačkim duhom i saten čine osnovne elemente stila koji za proleće i leto 2010. godine savetuje ova dizajnerka.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво