Leptiri, bubice i zaštita od kiše

Završnica milanske Nedelje mode obradovala je poklonike mode koji vole boravak u prirodi. Laura Bjađoti bila je inspirisana leptirima, a kanadski kreatori, koji stoje iza marke „DSquared2", opremom za kampovanje.

Autori koji su izlagali na upravo završenoj Nedelji mode u Milanu, kao da su se udružili protiv sivila recesije.

Kolekcije namenjene za period lepog vremena 2010. godine obiluju veselim bojama, senzualnošću i lakšim stilovima.  

Kreatorka Laura Bjađoti, predstavila je u Milanu svoju viziju trendi stvari za tople mesece sledeće godine.

Poslednjeg dana Nedelje mode u italijanskom modnom centru, publika je pozdravila odabir transparentnih modela „kraljice kašmira".

Ovog puta Laura Bjađoti je koristila vunu izuzetno lagane strukture za mini suknje i duge džempere, kao i za „efekat vela" za modele od drugih materijala.       

Prema rečima same dizajnerke, inspiraciju je potražila u radovima italijanskog umetnika iz 20. veka Đakoma Bala.

Oblik leptira poslužio je za pletene haljine, kardigane sa širokim rukavima, ogrtače pončo stila ili mekane pantalone sa prostranim džepovima. Ponegde su leptiri „sleteli" i na večernju garderobu u vidu niza izvezenih šara. 

Motiv leptira često se nalazi i na obući marke „Bjađoti" za period proleće/leto 2010. godine.

Uvek spremna za romantiku, Laura Bjađoti voli belu boju jer, kako kaže, podseća na slobodu, „poput leptirovog leta". 

Kolekcija kanadskih modnih dizajnera Dina i Dena Katena predstavlja „beg u divljinu", počevši od šatora na samoj pisti, pa sve do opreme za šetnju planinskim predelima i odeće za kišno vreme.

Između šatora i plastičnih kompleta koji pružaju zaštitu od kiše, posetiocima revije bilo je jasno da pripadnice lepšeg pola ne moraju da brinu ukoliko se iz velegrada upute u prirodu na kampovanje. 

Oprama za boravak daleko od gradske vreve, bar što se autora kolekcije za proleće 2010. marke „DSquared2" tiče, podrazumeva bermude ili šorc od džinsa, majca sa kratkim rukavima ukrašena brojnim bedževima i kačket.

Pantalone veće za broj, ili dva, u jarkim, veselim nijansama obavezno su od materijala koji izgledaju plastično.  

Večernje toalete takođe se presijavaju i izgledaju plastično i pružaju potpunu zaštitu od padavina.

Ukoliko se nekim slučajem desi da kamperka zaboravi da se našla van gradskih zidina, na prirodno okruženje podsetiće je plastične niske perli u obliku malih crnih buba.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво