Sonja Rikijel kreira za "H&M"

Švedski lanac prodavnica odeće "H&M" angažovao je francusku dizajnerku Sonju Rikijel. Uskoro će se njihovim prodavnicama pojaviti donje rublje i odeća koju je kreairala poznata dizajnerka. Pre Sonje Rikijel, za "H&M" su kreirali i Karl Lagerfeld i Stela Makartni.

Francuska modna kreatorka Sonja Rikijel dizajniraće odeću i donje rublje za zimsku i prolećnu sezonu švedskog lanca prodavnica odeće "Henes & Mauric" (Hennes&Mauritz - H&M).

"Sonja Rikijel biće sledeća dizajnerka koja će kreirati za sezonu zima 2009. i proleće 2010", navodi se u saopštenju kompanije H&M.

Kolekcija donjeg rublja stići će 5. decembra u većinu prodavnica H&M-a širom sveta, a prodavaće se i u buticima Sonje Rikijel.

Prodaja trikotaže za žene i decu počeće 20. februara u pojedinim radnjama švedske marke.

"Sonja Rikijel je modna ikona koja je uvela prepoznatljiv stil zasnovan na ženstvenosti, pariskom šiku i savremenosti, ali i na praktičnosti, udobnosti i nošljivosti", ocenila je predstavnica H&M-a Margareta van den Boš.

Brojni modni kreatori među kojima su Karl Lagerfeld i Stela Makartni, kao i pop zvezde poput Madone i Kajli Minog, kreirali su kolekcije za H&M ili su im davali svoja imena.

H&M, kompanija osnovana 1947. u Švedskoj, po zaradi je treći lanac prodavnica odeće u svetu, posle američkog Gepa i španskog Inditeksa (Zara).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи