Kimono, čipka i vojna uniforma

Različiti stilovi smenjuju se pistama na Nedelji mode u Milanu. Modni dizajneri su ovog puta u potrazi za inspiracijom posećivali sportske dvorane i vežbaonice istočnjačkih borilačkih veština, ali se podsećali i izgleda donjeg veša i vojnih uniformi.

Stroge i strukirane krojeve po kojima je poznat modni dizajner Tomas Maer, u kolekciji za proleće/leto 2010. godine, predstavljenoj na Nedelji mode u Milanu, ublažio je sportskim „duhom" pozajmljenim iz karate i džudo vežbaonica.

Poreklo inspiracije prvog dizajnera kuće „Botega Veneta" bilo je očigledno kod modela sa ve izrezom, jaknama i sakoima sa pojasevima koji u kombinaciji sa pantalonama sa ravno sečenim nogavicama neodoljivo podsećaju na kimono. 

Ako se izuzmu sportske majčice i poneki pažljivo uklopljen donji deo trenerke, Maer je ostao dosledan omiljenim oštrim, gotovo arhitektonskim, linijama modela.

To potvrđuju elegantne, strukirane haljine i kombinacija topova sa kratkim bermudama u bojama peska sa belom ivicom koja naglašava formu.   

Autor je struk naglasio jednobojnim detaljima, kao i obaveznim blažim ili izraženijim strukiranjem haljina u beloj boji.

Asimetrija modela sa jednim ramenom potpuno otkrivenim ili samo sa tankim, gotovo neprimetnim bretelama, prisutna je kako kod lakših, dnevnih, tako i kod večernjih modela.

Revija modne kuće „Maks Mara", održana takođe u okviru Nedelje mode u Milanu, predstavila je liniju koja je odisala konstantnim sukobom asocijacija na vojne odevne predmete i donji veš.

Kontrast dugim mantilima poput onih koje su nosili kauboji i jaknama sa duplim kopčanjem obezbedili su čipkane i satenske majce sa bretelama.

Umetnički tim ove modne kuće savetuje za proleće 2010. godine kombinaciju lagane bele košulje i veoma uske suknje koja jedva doseže kolena.      

Vojni elementi biće prisutni narednog proleća i što se tiče modela pantalona, košulja, pa i jakni sa epoletama, ali i što se tiče boja i čizama.

Za večernje prilike "Maks Mara" predlaže metalik, zlatne, bronzane i bakarne nijanse. Bilo da su u pitanju duge haljine ili pantalone i prsluci.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи