Dominacija kratke suknje

Tmurni zimski dani naredne godine naglo će biti „rasterani" veselim bojama. Dodatan šok uslediće zbog obavezne „dužine odeće" koja će, bar što se tiče kreatora koji izlažu na milanskoj Nedelji mode, do početka leta dostići minimum.

Sudeći na osnovu do sada održanih revija na Nedelji mode u Milanu, sa prvim zracima sunca nakon zime, suknje i haljine skraćivaće se postepeno, da bi do proleća dostigle minimum.

Međutim, umesto tradicionalnog pripijenog italijanskog stila, mini je ovog puta obogaćen naborima, kao i balon oblicima i više deluje skromno nego izazovno.

Čak su se i Dolče i Gabana, poznati po modelima koji često više otkrivaju nego što pokrivaju, odlučili za drski izgled kaubojke.

U liniji namenjenoj mlađoj populaciji, kreatorski dvojac predlaže kombinaciju kratke suknje sa naborima, korseta i čizama sa kožnim resama.

Kao što je već blago nagovešteno u kolekcijama za jesen i zimu, jakna sa „jakim" ramenima tokom leta vraća se na velika vrata.

Što se obuće tiče, devojke mogu da odahnu i sa platformi se spuste na potpetice razumne visine kakve predlaže umetnički tim u „Pradi" ili čak na potpuno ravne sandale sa etiketom Armani".

U borbi sa tmurnim okruženjem zbog krize, dizajneri su crno-bele modele zamenili odećom jarkih boja poput žute, plave, zelene i upečatljivih pink nijansi.

Veteran modnih dešavanja Đorđo Armani za sunčane dane 2010. godine predlaže vesele materijale sa geometrijskim dezenima, naravno sve veoma kratko, čak i kada su u pitanju večernji modeli.

Duboki izrezi ovog puta otkrivaju leđa koja su tek ponekad delimično sakrivena isprepletanim trakama.

Prema rečima „Pradinih" dizajnera, nova kolekcija je savremana, ali u isto vreme nosi dozu nostalgije i misterije.

Autori ove modne kuće su na kraju prve decenije novog veka, korišćenjem dezena sa starim fotografijama, hteli da podsete na drvene ležaljke za plažu, velike kišobrane i bikini iz šezdesetih godina.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи