Spektakl za kraj Nedelje mode u Londonu

Glamurozni modeli Kristofera Bejlija, autora kolekcije za proleće 2010. godine za marku „Barberi", bili su prijatno iznenađenje u završnici jubilarne Nedelje mode u britanskoj prestonici.

Ljubitelji mode napokon mogu da odahnu jer je u utorak uveče zvanično zatvorena jubilarna 25. Nedelja mode u Londonu. Bio je to važan dan i za modnu kuću „Barberi".

Posle decenije predstavljanja novih modela van zemlje, najčešće u Milanu, britanska modna marka „vratila se kući".

Modni dizajner Kristofer Bejli, koji je na čelu umetničkog tima kuće, pokazao je da nije neophodno vraćati se u prošlost po inspiraciju i ideje.

Konfete koje su padale na manekenke, ali i veliki broj poznatih ličnosti koje su sedele tik uz pistu, jesu bile srebrne, ali će proleće 2010. godine, bar što se kreativnog tima kuće „Barberi" tiče, biti u bojama zlata.

Svetlucavi materijali nežnih pastelnih nijansi lavande, nežno roze i bež na prvi pogled našli su put ka poznavaocima mode.

Ističući volumen i teksturu u prvi plan uz dodatak uvijanja materijala poput prevoja na indijskom sariju, Bejli nije izneverio obožavaoce marke „Barberi".

Kritičari su se složili da je Bejli uklopio poetiku i svežinu. Rezultat je jedinstveni glamur dobijen kombinovanjem kvalitetnih materijala i majstorskog krojenja i šivenja.

Perfekcionisti ističu da je francuski uticaj u tardicionalnoj britanskoj modnoj marki previše prisutan.

Novo lice britanske modne kuće, devetnaestogodišnja glumica Ema Votson, samo je jedna od brojnih javnih ličnosti koje su prisustvovale modnom spektaklu u britanskoj prestonici.

Glumica poznata po ulozi Hermione Grejndžer u filmskom serijalu o Hariju Poteru, prema rečima Kristofera Bejlija, izabrana je zbog svoje klasične lepote i jakih crta karaktera.

Kompanija sa tradicijom dužom od 150 godina, poznata je i po tome što je norveški istraživač Roald Amundsen, prvi čovek na Južnom polu, na ekspediciju otišao upravo u „barberijevoj" kreaciji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво