Četvrt veka londonske Nedelje mode

Nove kolekcije potvrđenih imena u svetu mode, ali i mladih kreatora, kao i sjajne žurke obeležile su 25. Nedelju mode u Londonu. Korseti i grudnjaci posle gotovo 20 godina ponovo su "isplivali" na vrh.

Mršavim manekenkama koje ne mogu baš da se pohvale bujnim poprsjem je odzvonilo. Nakon Nedelje mode u britanskoj prestonici zavladao je novi trend koji čak i devojkama najsiromašnijim u tom pogledu pruža mnogo više od nade.

Još od sredine osamdesetih godina prošlog veka kada je Žan Pol Gotje kreirao za Madonu sada već legendarni korset sa špicastom zaštitom za grudi nije bilo tolikog interesovanjam među kreatorima za garderobu koja podseća na rublje.

Mlada dizajnerka Luiz Goldin očigledno je bila inspirisana Madoninim izgledom. Odavravši pastelne, zlatne i srebrne nijanse, Goldin je donekle ublažila oštre linije odeće ukrašene Svarovski kristalima.

Bivši asistent Džona Galijana, Britanac italijanskog porekla Antonio Berardi posle 10 godina izlaganja gotovo isključivo na milanskoj i pariskoj sceni, vratio se publici u Londonu.

Berardi je veš iskoristio kao osnovu veoma uskih modela koji podsećaju na skulpture. Ručno rađeni grudnjaci i korseti prišiveni su tako da maksimalno prate liniju tela.

Umetnički direktor marke „Džeger London" Stjuart Stokdejl kolekciju te kuće za naredno proleće opisuje kao izbor koji bi napravila svaka ženi sa razvijenim osećajem za stil, ali i sa jakim karakterom.

Dvadesetpetogodišnjicu Nedelje mode u Londonu organizatori su obeležili brojnim žurkama, ali i samim izborom dizajnera koji su odabrani da predstave kolekcije za proleće 2010. godine.

Svoje kolekcije predstavio je veliki broj modnih kuća i autora među kojima i Pringl, Kristofer Kejn, Pol Smit, Pol Kostelo, Pol Smit, Luela Bartli, Roksanda Ilinčić i drugi.

Vivijen Vestvud je napravila izbor svojih najtraženijih modela u okviru komercijalne linije "Red lejbl", dok je Stela Makartni dizajnirala liniju za „adidas".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи