Neuništivi "bob"

Odabirom frizure koju će želeti hiljade obožavateljki širom sveta osigurava se opstanak u žiži javnosti tokom dužeg perioda. Poslednjih godina, "bob" frizura je bila siguran poslovni potez svetskih lepotica.

Tokom šezdesetih godina prošlog veka, kada su pripadnice lepšeg pola prilično konzervativno prilazile uređivanju kose, Vidal Sasun je napravio priličnu pometnju sa samo nekoliko poteza makazama.

Sasun je imao dobar osećaj i "bob" frizura (ili "paž", kako je neki zovu) je postala hit. Žene su se napokon oslobodile viklera, kao i dugotrajnog sedenja u frizerskim salonima, kako bi svaka veštačka kovrdžica bila smeštena na odgovarajuće mesto.

Od tada "bob" frizura ima poklonike zahvaljujući jednostavnosti i lakom održavanju, a ne treba zaboraviti ni beskrajne mogućnosti koje pruža. Tek nekoliko drugačije raspoređenih pramenova omogućava potpuno drugačiji izgled.

"Bob" frizura najčešće doseže do vilične kosti, kosa je sečena ravno, a neretko su i šiške sastavni deo „umetničkog dela" frizera.

Postala je poznata još tokom dvadesetih godina prošlog veka, zahvaljujući američkoj filmskoj glumici Kolin Mur, ali je tada smatrana za šokantan odraz nezavisnosti mladih žena.

U 21. veku, "bob" je i dalje jedna od najpopularnijih frizura, koja se jednako dobro slaže sa raznim oblicima lica.

Prilagodljivost frizure leži u pravom odabiru dužine, ugla pod kojim se kosa seče, "repastom" ili ravnom stilu i tipu šiški, naravno, samo ukoliko se frizer i klijent odluče za njih.

Bob u svetu šou biznisa

Poznatim lepoticama stilisti i frizeri često preporučuju "bob", jer se i najmanje promene primećuju i deluju kao prijatno osveženje, što je u svetu poznatih izuzetno važno.

O frizuri koju je Elizabet Tejlor 1963. godine imala tumačeći Kleopatru dugo se pričalo. Viktorija Bekam, supruga poznatog fudbalera i bivša članica grupe "Spajs grls", 2003. godine privukla je pažnju javnosti novom frizurom.

Rijana se 2007. godine hrabro pojavila sa potpuno asimetričnim "bobom" koji je oduševio mnoge. Najveće iznenađenje priredila je supruga Toma Kruza, glumica Kejti Holms, kada se pojavila sa gustim šiškama i kosom koja joj je prekrivala obraze.

Javnost je u sva tri slučaja ostala zapanjena koliko se "bob" slagao sa oblikom lica, očima, ali i temperamentom i ličnošću lepotica.

Deluje kao da sa "bob" frizurom nema greške, da svima dobro stoji.

Međutim, stručnjaci u oblasti stila zvezdu serije „Medijum", glumicu Patrišu Arket, navode kao primer koji potvrđuje pravilo, to jest kao jednu od retkih slavnih osoba kojima "bob" ne pristaje jer je duža nego što bi trebalo.

"Bob" je sjajna frizura. Posle povremenih boravaka u „ilegali" vraća se zanimljiviji i svežiji nego ikada.

Novije verzije frizure su praktično isti "bob" iz šezdesetih godina sa pažljivo umešanim trendovima iz 21. veka. Ta prilagodljiva frizura i danas ima ogroman uticaj na modu i inspiracija je mnogim dizajnerima i kreatorima.

Budući da ipak ne stoji svima dobro, pri izboru prave fizure treba potražiti savet stručnjaka koji će na osnovu oblika lica, tena, ali i karaktera, odrediti kakav "bob" može posmatrače ostaviti "bez daha".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво