Piste prepune latica

U moru latica, to jest, modela u cvetnim dezenima koji se smenjuju pistama na Nedelji mode u Njujorku, izdvojili su se modeli Zeka Pozena, koji je hrabro zakoračio u svet intenzivnih boja, šljokica, tigrastih motiva i mešavine stilova, tokom perioda od četiri decenije.

Zakazavši reviju za 9 sati ujutro na njujorškoj Nedelji mode, Zek Pozen, koji za predstavljanje novih modela obično bira kasne večernje sate, iznenadio je poštovaoce svog rada.

Di džej Mark Ronson potrudio se da razbudi goste koji su prethodne večeri bili u provodu. Jarke boje modela Pozenove kolekcije privlačile su poglede čak i najupornijih, to jest, najumornijih noćobdija.

Smenjivale su se kombinacije narandžaste i pink boje, zeleno-žute sa drečavoroze nijansama, kao i kobaltno plave i boje ciklame.

Mladi dizajner iz Teksasa, Roson Krou zaslužan je za osveženje materijala u vidu tigrastih motiva, i nazaobilaznih cvetnih dezena.

Pistom su se smenjivali modeli inspirisani mešavinom stilova tokom najmanje četiri dekade prošlog veka - haljine koje otkrivaju ramena i plisirane suknje koje su dominirale pedesetih godina, pletene džemper-haljine sa romboidima, strogo strukirani top na koji se nadovezuje kratka suknja iz 60. godina, dugačke štrikane haljine sa resama karakteristične za sedamdesete, dok su iz 80. pozajmljeni ukrasi za ramena, jakne od marabu perja kombinovane sa uskim svilenim haljinama sa motivima velikih cvetova hortenzije, ljiljana i gladiola.

Za sam kraj predstavljanja, Pozen je odabrao pripijene haljine kobaltno plave, crne i srebrne boje, načičkane cvetnim šljokicama i ukrasima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се