Raspletene, bujne kose

Klasična, a ipak moderna i veoma ženstvena frizura kakvu je lansirala još sedamdesetih godina 20. veka holivudska zvezda Fara Foset i danas je opcija za koju se poznate lepotice često odlučuju.

Jedna od frizura koje su ubrzo po pojavljivanju osvojile brojne sledbenice i od tada ne prestaju da budu popularne je svakako i slojevita duga kosa u blagim talasima kakvu je sedamdesetih proslavila holivudska glumica Fara Foset.

Duga kosa koja pada u raskošnim slojevima niz leđa i dalje je jedna od najpopularnijih frizura među slavnim damama.

Bez sumnje lokne Kim Kardašian i pevačice Bijonse Nouls inspirisane su stilom kakav su frizeri odabrali za slavnu glumicu u seriji „Čarlijevi anđeli".

I dok se mnogi pitaju kako je moguće da jedna frizura opstaje gotovo 40 godina, frizeri se ne obaziru na to i nastavljaju da oblikuju uvojke poznatih i nepoznatih lepotica tako da one izgledaju zanosno i ženstveno.

U zavisnosti od toga gde se nalazi razdeljak, duga kosa šišana slojevito izgledaće drugačije i odgovaraće skoro svim oblicima lica.

Pun volumen može „ići" od korena do vrhova ili od sredine do krajeva, a pogodna je za sve tipove kose.  U isto vreme ova frizura je i klasična i veoma moderna.

Žene je vole i zbog njene sposobnosti da se bez mnogo muke transformiše u neku drugu frizuru ili ukoliko se zbog vremena „pokvari", lako se popravlja.

Možda najveći adut frizure „a-la" Fara Foset je to što je savršena za opuštene, neformalne prilike, ali isto tako dobo pristaje u svečanim trenucima kada je neophodan glamur i elegancija.

Kao i sa svakom drugom frizurom greške su moguće. Iako je dobro ošišana kosa može delovati tanko ukoliko lokne nisu dobro definisane i nedostaje „punoće".

Jedna od najvećih tajni poznatih majstora je to što krajeve kose tretiraju kvalitetnim proizvodima za stilizovanje tačno određenog tipa vlasi.

Stručno lice proceniće da li određenom obliku lica više odgovara „kovrdžavija" ili „izvijenija" verzija frizure, ali ono što je zajedničko svim damama koje nose ovu frizuru, je svakako bujnost.  

Ono što je sigurno, slojevito sečena duga, talasasta ili kovrdžava kosa koja pri svakom koraku „poskakuje" oko lica uticaće na samopouzdanje i osećaj ženstvenosti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи