Modni večernji izlazak

Njujorška Nedelje mode počela je večernjim „praznikom kupovine". Prodavnice su bile otvorene do 11 sati uveče, a kupci su mogli da se druže sa zvezdama šou-biznisa. Cilj je da se pomogne posrnuloj modnoj industriji. Kolekcije prikazane prve večeri Nedelje mode ukazuju na ono čega smo se plašili - osamdesete se vraćaju na velika vrata!

Prodavnice u Njujorku bile su prethodne večeri potpuno zakrčene, dok su se kupci „laktali" sa najvećim zvezdama šou biznisa.

Fotografi-amateri gurali su se sa paparacima da bi uslikali velike zvezde kao što su Šarliz Teron, Debra Mesing ili Viktorija Bekam.

Povodom početka njujorške Nedelje mode organizovana je manifestacija „Modni večernji izlazak", koji je osmislila urednica američkog „Voga" Ana Vintur, a cilj je podrška posrnuloj modnoj industriji.

Samo u Njujorku u modnoj industriji je, posredno ili neposredno, zaposleno oko 175. 000 ljudi.

Prodavnice su bile otvorene do 23 sata, a veče je po svemu bilo nesvakidašnje.

Tako je čuveni dizajner cipela Stjuart Vajcman igrao je stoni tenis sa mušterijama u svojoj prodavnici, a bliznakinje Olsen, Meri Kejt i Ešli, služile su koktele u luksuznoj robnoj kući „Bergdorf Gudman".

Čuvena tv kuvarica Padma Lakšmi (inače bivša žena Salamana Rušdija), bila je „sudija" u kulinarskom okršaju modnih dizajnera.

Lift u „Bergdorf Gudmanu" bio je zakrčen ženama u koktel-haljinama, koje su pokušavale da se probiju do svojih omiljenih zvezda i modnih ikona.

Ispred čuvene draguljarnice „Tifani" služila se kafa, a unutra su urednici magazina nudili modne savete posetiocima.

Najpoznatiji stilisti su širom Njujorka pomagali kupcima da odaberu najprikladniju odeću, a vrhunski šminkeri im pokazivali kako da istaknu ono najbolje na svom licu.

Glumica Debra Mesing prošetala je gradom ruku pod ruku sa kreatorom Majklom Korsom, Šarliz Teron pojavila se u Diorovoj radnji, a Oskar de la Renta davao je autograme vernim mušterijama.

Neke od najpoznatijih svetskih manekenki, bivših i sadašnjih, podržale su ovu akciju i pojavile su se na grupnoj fotografiji koju je snimio Patrik Demaršelje.

To je bio samo početak modnog ludila koje je zahvatilo Njujork.

Prve večeri Nedelje mode Maks Azria je predstavio svoju kolekciju za proleće/leto 2010. za BCBG, rokerka Gven Stefani za L.A.M.B. i Tija Ćibani za Ports 1961.

Svoje kolekcije su predstavili i dizajneri Dženi Kejn i Majkl Ejndžel.

Ono što je prikazano prve večeri potvrđuje ono što su poznavaoci mode i predvideli pre početka njujorške Nedelje mode - vraća se moda osamdesetih.

Mnogi bi rekli - nažalost. Ta decenija je većini ostala u sećanju po sjajnoj muzici i jezivoj modi.

Vratile su se drečave boje, nadajmo se da se neće vratiti mini val i gigantske naramenice. Ne morate da sledite baš sve što dizajneri predlažu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се