Garderoba koja nikako nije za kancelariju

Savet muškarcima: koliko god da su pravila oblačenja u vašoj firmi fleksibilna, postoje neki odevni predmeti u kojima nikako ne biste smeli da idete na posao.

Navika da se u kancelariji nosi neobavezna (ili casual) garderoba otela se kontroli pa su kompanije počele da ukidaju čak i instituciju „neobaveznog petka", odnosno dana u nedelji kada je zaposlenima dozvoljeno da zaobiđu pravila oblačenja.

Modni kolumnista sajta AskMen.com Majkl Lubarski sastavio je listu odevnih predmeta u kojima muškarci nikako ne bi smeli da idu na posao, bez obzira na to koliko su im šefovi popustljivi kada je o pravilima oblačenja reč.

Prvo, japanke su veliki „no-no". Da biste u papučama mogli da dolazite na posao, trebalo bi pre svega da imate besprekorno sređena stopala.

Priznaćete da muškarci nisu baš skloni redovnom odlasku kod pedikira. Vreli letnji dani su za nama, ali zapamtite za ubuduće: japanke su obuća za plažu, nikako za posao.

Drugo, majice sa odštampanim porukama, bez obzira na to da li su šaljive ili krajnje ozbiljne (političke, ekološke, humanističke...), nisu garderoba sa kancelariju.

Ukoliko već ne možete bez pamučnih majica, držite se klasike - „polo" varijanta (tri dugmića i kragna) može da prođe.

Sledeće na listi nedozvoljenih odevnih predmeta jesu vrećaste pantalone sa ogromnim džepovima (kargo pantalone ili natovke).

Niko ne spori da su takve pantalone udobne, ali su prikladne isključivo za slobodne vreme. Teško da će neki poslovni partner ili klijent smatrati odgovornom osobu koja izgleda kao „zarozani tinejdžer", tvrdi Lubarski.

Pantalone od kepera leti ili somotske zimi su dovoljno udobne, a uz sportski sako su sasvim prihvatljive za bilo koju poslovnu priliku.

Kratke pantalone su, jednostavno, neprihvatljive. Imajte to na umu kada temperatura ponovo pređe 30 stepeni. Istini za volju, malo je poslovnih zgrada gde će vas obezbeđenje pustiti da tako odeveni uopšte uđete.

Ali, čak i ako posto šansa da umaknete obezbeđenju, nemojte...

Na kraju, Majkl Lubarski kaže da zaboravite na kačkete kad krećete na posao. Oni su prihvatljivi za slobodno vreme - odlazak na utakmicu, vožnju biciklom ili izlet u prirodu. U kancelariji im nije mesto.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво