Kada ste isuviše stari za mini suknju?

Istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazuje da žene sve duže nose mini suknje. Najkraće suknje nose devojke u 23. godini, a posle 42. rub sukanja nezadrživo kreće "ka jugu".

Stari vic koji važi među ekonomskim (i modnim) stručnjacima kaže da „kad ekonomija cveta, suknje postaju sve kraće".

Ako je suditi po aktuelnom modnom trendu, svetska ekonomija je na putu oporavka....

Samo jedan pogled na kolekcije za predstojeću sezonu jesen/zima, navodi na zaključak da se mini suknje vraćaju u modu i to na velika vrata.

Pored toga, istraživanje koje je sproveo britanski lanac robnih kuća „Debenams" pokazuje da žene kratke suknje nose - sve duže.

Nekada se smatralo da žene već u ranim tridesetima treba da pokriju kolena, a danas se ne ustručavaju da dobar deo butina pokazuju sve do četrdesete, pa i posle toga.

Kako je primetila novinarka „Dejli telegrafa", komentarišući istraživanje „Debenamsa", sve je to sjajno kada u četrdesetima izgledate kao Demi Mur.

Problem je sa „običnim" sredovečnim ženama koje su, za početak, pomalo zimogrožljive i teško im je da paradiraju golih kolena kad temperatura padne ispod dvadeset stepeni.
Istraživanje „Debenamsa" pokazuje jeoš neke interesantne trendove.

Na primer, Britanke u proseku prvu mini suknju kupuju u 16. godini i u narednih nekoliko godina suknje postaju sve kraće i kraće.

Najkraće suknje nose devojke u 23. godini kada je prosečna dužina parčeta materijala koje nose oko bedara tek nešto preko 30 centimetara.

Moguće objašnjenje je da upravo u tim godinama devojke imaju najviše samopouzdanja, a i dalje su veoma mlade i mogu sebi da dozvole različite „modne ludosti".

Prosečna dužina tokom narednih petnaestak godina varira između 30 i 35 centimetara, sve do četrdesete godine, kada rub suknje kreće „ka jugu".

Zanimljivo je da se tokom dve godine, između 40. i 42, dužina suknje drži na 45 centimetara, a potom nezadrživo kreće preko kolena i dalje ka člancima.

Sve u svemu, istraživanje je pokazalo da su žene sve više i sve duže zadovoljne svojim izgledom i spremne su da se u skladu sa tim i odevaju.

Predstavnici „Debenamsa" smatraju da će, ako se ovaj trend nastavi, već tokom sledeće decenije, žene sve do ranih pedesetih mini suknju smatrati osnovom svoje garderobe.

Još jednom napominjemo, istraživanje je sprovedeno među Britankama. Dužinom sukanja žena u Srbiji se, zvanično, još niko nije pozabavio...

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи