Koža ponovo u modi

Ponovo je aktuelna odeća od kože. Ovaj materijal dominira u modnim časopisima, na modnim revijima i na holivudskim crvenim tepisima.

Poput školske godine, nova modna sezona počinje svakog septembra.

Sudeći po septembarskom izdanju "Voga" i na osnovu kreacija koje se mogu videti na crvenim tepisima, ove godine u trendu je koža.

Kloi Sevinji, poznata kao inovatorka koja uspostavlja trendove, kreirala je crni kožni kombinezon za modnu reviju koja je održana u Njujorku.

Pokazalo se da i najpopularnije glumice prihvataju takav trend, kada je nakon mesec dana, u avgustu, Anđelina Žoli za premijeru "Prokletnika" obukla crnu, kožnu haljinu bez bretela.

Sledeće nedelje se Agnes Din pojavila u kombinaciji koja je još prihvatljivija običnim ljudima. Engleska manekenka i pevačica je uparila uzanu, ravnu kožnu suknju i majcu kratkih rukava koju je uredno upasala.

Takav spoj je delovao manje razmetljivo.

Ove godine, koža se koristi na nešto drugačiji način, tako da deluje manje grubo nego ranije.

Takođe se može prepoznati blagi uticaj kožnih odela koje nose motoristi, dok bi nošenje ovakve odeće trebalo da odaje utisak zamišljene nonšalantnosti, po kojem je francuski "Vog" poznat.

Koža je dominirala i jesenjom revijom Iv Sen Lorana.

Čini se da je povratak ovog materijala u fokus došao u pravo vreme.

Herijet Kvik, modna direktorka britanskog "Voga", tvrdi da kao materijal koža sugeriše investicije (uistinu, cene ovakve odeće su visoke).

Još od vremena kada je recesija pogodila SAD, proizvođači odeće su prepoznali značaj odevnih predmeta koji su dugovečni.

Takođe, pojava ultra-popularnih velikih ženskih torbi, koje dominiraju većim delom ove decenije, već je "istrenirala" one koji su zainteresovani za modu da kupovinu artikala od kože smatraju investicijom.

Stoga se modne kompanije nadaju da je to praksa, koja bi se mogla preneti i na odeću koja je izrađena od kože.

"Postoje brojni načini da se koža upotrebi u modi", objasnila je Kvikova.

"Od kratkih haljina kakve proizvode u Belmejnu (Balmain), preko jakni pa sve do kožnih kombinezona kakve pravi YSL".

Ali na koji način nositi kožu?

Rebeka Loutorp, modna direktorka časopisa "El", smatra da je pronašla način da se spoji praktičnost sa seksi izgledom.

Ona kaže da je za ovu sezonu najbitnija kožna jakna, a kombinacija koju ona predlaže se sastoji od majce krakih rukava, iscepanih farmerki, cipela ravnih potpetica i velikih naočari za sunce.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво