Večita mala crna haljina

Ovekovečena u filmu "Doručak kod Tifanija" mala crna haljina koju je Odri Hepbern nosila sa izuzetnom lakoćom i dalje je "sinonim" elegancije i dobrog stila. Zbog toga se nalazi na listi obavezne garderobe.

Poznate lepotice rado nose malu crnu haljinu. Od Sofije Loren do Šarliz Teron i Anđeline Džoli, gotovo da nema glumice koja se nije makar jednom našla pred objektivom fotoaparata u jednoj takvoj haljinici.

Ipak, na sam pomen male crne haljine, prva asocijacija je Odri Hepbern i film „Doručak kod Tifanija".

Jedna od ikona stila 20. veka, uprkos liniji koja joj je „dozvoljavala" da nosi garderobu različitih krojeva i boja, često se i privatno i poslovno vraćala jednobojnim haljinama u crnim nijansama.

Mala crna haljina je uvek u modi. Klasična, šik i neprolazna ostavlja utisak jednostavne elegancije kao nijedan drugi odevni predmet.

Isti model upotpunjen različitim nakitom, cipelama i torbom prikladan je i u poslovnom ambijentu tokom dana, u neformalnijoj popodnevnoj porodičnoj atmosferi, ali i na koktelu koji traje do duboko u noć.

Jednostavnija haljina lakše može da se kombinuje sa različitim detaljima i dozvoljava igru sa više stilova.

Vlasnica male crne haljine osećaće se podjednako lepo i moderno u izdanju koje prati ravna obuća ili elegantne salonke sa vrtoglavo visokom štiklom.

Pažljivo odabran model može da istakne adute, ali i da sakrije ono što i nije baš za pohvalu kada je linija u pitanju.

Mnogi modni stručnjaci složili bi se sa konstatacijom da se pri izboru „male crne" treba držati devize „manje je više", ali ne kada je u pitanju količina materijala, već što se tiče detalja.

Mala crna haljina nesumnjivo pruža bezbroj mogućnosti i obavezan je komad garderobe u ormaru svake pripadnice lepšeg pola.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво