Jesen u pastelnim nijansama

Svetska finansijska kriza uticala je i na promenu modnih tokova. Sa izuzetkom ljubičaste koja može biti i nešto intenzivnija, jarke boje odevnih predmeta zamenjene su pastelnim nijansama, kako bi se produžio njihov vek trajanja.

Osim ljubičaste, koja i nastupajuće jeseni ostaje jedna od zastupljenijih boja, poklonici mode mogu da se opredele i za neku od pastelnih boja, savetuju modni stručnjaci.

Posle nesnosnih vrućina, hladnije vreme nateraće i one koji nisu zimogrožljivi da ogrnu još poneki sloj garderobe.

Same boje nikako ne smeju da reflektuju težak period svetske ekonomske krize, to jest tamne, tmurne i zatvorene nijanse koje mogu da deluju depresivno.

Umesto klasičnih tamnih boja dizajneri biraju pastelne varijante sive kojima veselost osim plavoljubičaste daju umekšane nijanse kajsije, višnje, masline, kao i nežno roze, zagasito plava i boja meda.

Drske boje koje intenzitetom privlače poglede zamenjene su postojanijim nijansama koje i posle više nošenja deluju „sveže". Na taj način se tokom ekonomske nestabilnosti istanjeni novčanici vraćaju u život.

Sam izbor boja ne razlikuje se bitno u odnosu na nekoliko prethodnih godina. I dalje su najtraženije boje inspirisane prirodom, ali je novina proširena paleta, kao i to što se kombinovanju pristupa mnogo slobodnije.

Spajanjem više slojeva različitih nijansi iste boje neće samo liniju učiniti vitkijom već će doprineti sofisticiranijem i elegantnijem izgledu.

Klasične boje koje izgledaju skupo i uvek se dobro uklapaju sa ostatkom garderobe su boja čokolade, slonovače, karamel, golubije plava, bela, a kao alternativu crnoj neki modni stručnjaci savetuju mornarsko plavu. Garderoba tih boja uvek je dobar izbor i naglašava eleganciju.

Sa druge strane, ne bi trebalo bežati ni od ponekog komada intenzivnijih boja. Kvalitetan materijal jarke boje pažljivo odabran u skladu sa nijansom tena i bojom kose može biti korisno i lepo osveženje u ormanu i nekoliko sezona.

Stilisti savetuju strpljenje prilikom odabira takve garderobe, jer nešto što divno stoji prijateljici ili je na vešalici apsolutno fenomenalno, ne mora svakome dobro da stoji.

broj komentara 0 pošalji komentar