Požarevac kao Pariz za Novu godinu

Ukrašavanje eksterijera povodom praznika, osim kreativnosti zahteva i znanje. Turistička organizaciji Požarevca, ove godine, odlučila je da angažuje pejzažnog arhitektu.

Nakon par godina neuspelih jelki koje su u zapećak bacile svu ostalu dobro urađenu dekoraciju u Požarevcu, nova praznična dekoracija, koja je postavljena za samo dve nedelje dokazala je koliko je malo kreativnosti potrebno da građani budu srećni.

Svetlana Milutinović, pejzažni arhitekta, koju je angažovala Turistička organizacija Požarevca, prošle Nove godine osvetljavala je Pariz, a sada je praznični duh donela i u Požarevac.

„Mali gradovi su uvek mnogo veći izazov nego veliki gradovi jer šta god da se radi, sve oči su uprte u ono što se radi“, kaže Milutinovićeva.

Zbog kratkog roka radnici „Prima“ koji su napravili svetleće irvase, jelke i poklone radili su prekovremeno sa radnicima „Georada“. Belo granje dao je „Rio“, jer je u to vreme orezivano drveće, a obojili su ih Parking servis i Direkcija za izgradnju. Tuje su kitili volonteri. Jelke ove godine nema.

„Imali smo 507.000 dinara predviđenih za kupovinu jelke. Mi smo ta sredstva preusmerili i rešili da ne kupujemo jelku ove godine, pošto ona i jeste bila predmet podsmeha, a pri tom smo i uštedeli“, istakla je v.d. direktorka Turističke organizacije Požarevac Jelena Vukazić.

Većina ukrasa izrađena je od materijala koji bi inače bili bačeni. Projekti Svetlane Milutinović u osnovi često imaju reciklažu. Možda će i Požarevac sledeće godine imati istu jelku kao Pariz. Recikiranu, naravno.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара