Читај ми!

Jeste li razmišljale šta znači "MAC"?

Drage dame, da li ste se ikada zapitale kako su nastali nazivi naših omiljenih kozmetičkih brendova koje koristimo gotovo svaki dan? Najzanimljivije je što mnoga imena uopšte nemaju veze sa kozmetikom.

Kozmetika "Nyx"

Naziv „Niks“ (Nyx) odnosi se na grčku boginju noći koja simbolizuje lepotu i moć. Ime ovog brenda se i uklapa u žive, visokopigmentovane boje i dugotrajne formule koje ova kompanija nudi.

"Nars"

Mnogi proizvodi ovog brenda imaju provokativna imena (Orgasm, Deep Throat, Striptease, Sex Machine...), ali, ako ste se ikada pitale kako je „Nars“ (Nars) kozmetika dobila ime, tu smo da pomognemo. „Nars“ je u stvari prezime legendarnog šminkera i fotografa, Fransoa Narsa.

"Essie"

Priča o nazivu brenda jednog od najpopularnijih lakova za nokte prilično je jednostavna - žena koja je osnovala kompaniju zove se Esi Veingarten i Njujorčanka je.

"Maybelline New York“

Godine 1915, Amerikanka Mejbel Vilijams je mešala ugljenu prašinu i vazelin, nanoseći smesu na trepavice i obrve da bi postigla tamniji i puniji izgled, a ostalo je istorija. Inspirisan ovim jednostavnim proizvodom, njen brat hemičar osnovao je „Mejbel laboratoriju“, i posle nekog vremena, promenio je ime, kombinujući ime svoje sestre i vazelin koji je koristila u početku.

Kozmetika "MAC" 

"MAC" je skraćenica za Makeup Art Cosmetics. Ovu kompaniju osnovala su dva šminkera u Torontu, u početku ciljajući na profesionalne šminkere pre nego što je njihova šminka svima postala dostupna.

"Lancome", Pariz

Poreklo imena kompanije „Lankom“ dolazi iz neuobičajenog mesta – iz ruševina francuskog zamka, Šato d Lankosme (Château de Lancosme), koji je osnivač Arman Petižan posetio tokom svog odmora.

„OPI“

Začuđujuće, ali naziv „OPI“ (OPI) nema nikakve veze sa noktima. Kompanija je prethodno bila poznata kao "Odontorium Products Inc." i bavila se snabdevanjem proizvodima za oralnu higijenu pre nego što se isključivo fokusirala na lakove za nokte.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи