Kan, na pomolu skandal zbog ženske obuće

Filmska producentkinja Valeri Rihter, kojoj je deo levog stopala amputiran, kaže da su je zaustavili kada je krenula na premijeru filma "Sea of Trees" na Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu. Tek posle dosta ubeđivanja osoblje ju je pustilo unutra.

Rihterova je za Bi-Bi-Si rekla da joj je osoblje festivala, kada je primećeno da nosi cipele sa ravnim đonom, reklo da ne mogu da je puste. Neki zapadni mediji već su čitav slučaj nazvali „Fletgejt“ (flats – obuća sa ravnim đonom).

Za britanski javni servis je istakla da u cipelama sa visokim potpeticama ne može da održava ravnotežu, jer su joj palac i deo levog stopala amputirani.

Da stvar bude gora, četiri puta su je zaustavljali. „Pokazivali su na moje cipele i onda mahali prstima. Bilo je prilično očigledno da je moja obuća bila problem“, objasnila je Rihterova. 

Filmska producentkinja kaže da su je na kraju, posle dugo ubeđivanja, pustili, ali da mnoge njene koleginice koje su takođe nosile obuću sa ravnim đonom nisu bile te sreće i nisu uspele da uđu.

Juče je pristigao veliki broj žalbi na račun Kanskog festivala zbog, navodnog, zahtevanja da žene nose cipele sa visokim potpeticama, a ne ravan đon.

Iako je juče stigao demanti od direktora festivala, mnoge žene su se žalile na tretman i, prema njihovim rečima, nepotrebno i bezrazložno insistiranje na cipelama sa štiklama.

Nakon toga, iz uprave festivala saopšteno je da je osoblje ponovo informisano o tome da nikakve promene u dres kodu nisu napravljene i da žene sa ravnom obućom ne treba da imaju problema sa hodanjem po crvenom tepihu i ulaženjem na projekcije.

Međutim, Asim Kasifa, čiji je dokumentarac o Ejmi Vajnhaus imao premijeru na festivalu, rekao je da je njegova žena takođe zaustavljena na crvenom tepihu zbog obuće, ali da su je kasnije pustili unutra.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи