Daunov sindrom nije prepreka za ulazak u svet mode

Stroga pravila modelinga ona baca pod noge i pred objektiv aparata staje samouverena i sa željom da pokaže ljudima da i osobe sa Daunovim sindromom mogu biti seksepilne i lepe. Ona je Medlin Stjuart, model.

Osamnaestogodišnja Medlin Stjuart nedavno je odlučila da postane model. Priča o tome stigla je brzinom svetlosti na naslovne strane, a sama Medi, kako voli da je zovu, dobija brojne poruke podrške zbog toga što se razlikuje od devojaka koje žele da se okušaju u svetu mode – ima Daunov sindrom, piše portal Boredpanda.com.

Ova vesela devojka uživa u plivanju i plesu, ali uprkos tome, imala je višak kilograma i to je bila jedna od prepreka na njenom putu do objektiva foto-aparata.

Uz pomoć i podršku majke Rozane, Medi je uspela da smrša 20 kilograma. Nova energija koja se javila posle tog velikog „gubitka“, kao i samopouzdanje, inspirisali su je da proba da se ostvari kao model.

Njen san ubrzo je počeo da se ostvaruje, jer je započela saradnju sa kompanijom "Living Dead", čiji predstavnici s ponosom ističu da sarađuju sa modelima različite telesne građe.

„Osobe sa Daunovim sindromom mogu da urade šta god žele, samo to čine svojim tempom. Dajte im šansu i bićete nagrađeni više nego što ste ikada mogli da očekujete. Mislim da je vreme da ljudi shvate da osobe sa Daunovim sindromom mogu da budu seksepilne i lepe“, poručila je Medina majka.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи