Читај ми!

Četiri načina senčenja kose

Ombre, sombre, balajaž ili flambojaž? Otkrijte kakvo senčenje kose je u pitanju i odaberite metodu koja vam najviše odgovara ovog proleća.

Poslednjih godina apsolutnu dominaciju na polju farbanja kose imala je ombre metoda i njene varijacije. Manje i više oštri prelazi smenjivali su se u vrhu najtraženijih opcija, a onda je po frizerskim salonima počela da se čuje reč balajaž, a zatim i flambojaž.

Nove tehnike senčenja kose ubrzo su postale veoma tražene, ali su mnoge pripadnice nežnijeg pola ostale zbunjene i ne znaju za koju vrstu farbanja da se opredele: ombre, sombre, balajaž ili flambojaž.

Ombre je za devojke koje žele postepeni prelaz iz tamne u veoma svetlu nijansu. Međutim, rezultat je najčešće veliki i nagli kontrast.

Sombre bi se mogao nazvati „mekši ombre“. Preciznije, tehnika farbanja je ista, tapiranjem se uklanja kosa koju ne želimo da ofarbamo, ali su tonovi podloge i novih nijansi bliži, pa je rezultat nešto prirodniji izgled.

Balajaž frizeru dopušta najveću umetničku slobodu. Idealan je za devojke koje žele kontrast, ali ne toliko udaljen od korena dlake.

Kod flambojaža se koristi lepljiva traka koja se pritisne na pramen, zatim se podigne, a preostale vlasi oboje.

Efekt je izuzetno prirodan bez ikakvih crta, naglih prelaza, izraslog tamnijeg dela i jednostavno rečeno čudesno izgleda.

Odaberite opciju koja vam se najviše dopada i naredne sunčane dane dočekajte sa „suncem u kosi“

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво