Читај ми!

Žene u crvenom su privlačnije?

Kinesko istraživanje otkrilo je da su žene koje nose crvenu odeću privlačnije, i da to, mada u manjoj meri, važi i za muškarce.

U studiji istraživača sa Univerziteta u Vuhanu, u centralnoj Kini, ističe se da crvena odeća povećava ženski seksepil, te da dame u crvenom deluju sposobnije i pristupačnije.

Naučnici su grupi od 280 studenata pokazali 32 fotografije osoba suprotnog pola u plavoj, beloj ili crvenoj odeći, a zatim od njih tražili da ih ocene po lepoti.

Studenti su najviše ocene u pogledu lepote, kompetencije i ljubaznosti dali najženstvenijim ženama koje su na fotografijama nosile crvenu odeću.

„Crvena boja pojačava seksualnu privlačnost žena“, istakao je doktor Fangfang, čija je studija objavljena u časopisu Evolutionary Psychology. Crvena boja je, pak, ženama koje su na fotografijama u odeći druge boje ocenjene kao „muškobanjaste“, pomogla da ostave bolji utisak u smislu sposobnosti i komunikativnosti.

Studentkinje koje su učestvovale u testu, takođe, su pozitivno ocenile muškarce koji su na sebi imali neki crveni odevni predmet. Međutim, previše crvene boje na muškarcima, po mišljenju žena, odaje utisak agresivnosti - fenomen koji je primetan i u prirodi, gde je crvena znak za ljutnju.

Ovo nije prvi put da se crvena boja dovodi u vezu sa zavođenjem. Prošle godine, istraživači sa kanadskog Univerziteta Kolumbija pokazali su da žene imaju tendenciju da nose crvenu i ružičastu odeću tokom ovulacije, kako bi privukle muškarce.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи