Gotjeov modni vremeplov

Osamdesete su bile godine kada se slušao hit "Like A Virgin", igrao mesečev hod, a disko-kugla je bila obavezan deo enterijera klubova. Poznati dizajener Žan-Pol Gotje oživeo je ovu slavnu eru modelima rađenim po ugledu na velike zvezde tog doba - Madonu, Majkla Džeksona, Boja Džordža i drugih.

Francuski dizajner Žan-Pol Gotje iznenadio je mnoge kada je na pistu u okviru Pariske nedelje mode poslao manekenke koje neodoljivo podsećaju na poznate ličnosti.

Devojke odevene kao Madona, pokojni kralj popa Majkl Džekson, zatim Dejvid Bouvi i Boj Džordž vratile su publiku u živopisne osamdesete.

Odajući poštovanje pop zvezdama koje su ostavile pečat u svetu mode, Gotje je kreirao modele po ugledu na cvetne tunike i haljine pevača grupe "Culture Club" Boja Džordža, ekscentrični stil pevačice dueta "Eurythmics" Eni Lenoks, provokativne Madonine korsete i kožne jakne kralja popa.

Dvojnica pevačice i glumice Grejs Džouns samouvereno je prošetala pistom u crnom sakou koji je poznati francuski dizajner prilagodio savremenom dobu.

Muzika je bila u skladu sa erom kojoj je revija bila posvećena, pa su manekenke povremeno i zaigrale, dok je sa plafona visila prava disko-kugla.

broj komentara 0 pošalji komentar