Читај ми!

Garderoba Liz Tejlor prodata za 2,6 miliona

Haljine holivudske dive Elizabet Tejlor dostigle su desetostruko veću vrednost od procenjene na „Kristijevoj“ aukciji. Veliko interesovanje vladalo je za njenu „Diorovu“ i „Šanelovu“ večernju toaletu, „Versaće“ sako, kao i litografiju glumice, delo Endija Vorhola, koja je prodata za čak 662.500 dolara.

„Diorova" večernja haljina glumice Elizabet Tejlor prodata je za 362.500 dolara na „Kristijevoj" aukciji njene odeće, koja je dostigla cifru od čak 2,6 miliona dolara, prenele su agencije.

Srebrom ukrašena haljina iz 1968. godine, zajedno sa odgovarajućom torbicom, bila je procenjena na 5.000 dolara, ali je njeno pojavljivanje izazvalo pravi mali rat među potencijalnim kupcima.

Ova prodaja je zapravo treća aukcija nakita, odeće i predmeta Tejlorove ove sedmice.

Iako nije dostigla cenu od 116 miliona dolara, za koliko je dan ranije prodat njen nakit, cifra od 2,6 miliona je deset puta viša od prvobitne procene.

Zanimljivo je da glavni predmet ove aukcije nije bila haljina, već litografija Tejlorove, koju je uradio Endi Vorhol i koja je prodata za 662.500 dolara.

Još dva predmeta prešla su magičnu crtu od 100.000 dolara. „Šanelova" balska haljina sa ogrtačem, cipelama i torbicom prodata je za 134.500 dolara, dok je „Versaće" sako ukrašen slikama Tejlorove iz njenih poznatih filmova, prodat za 128.500 dolara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво